Dünya tarihini onlar yazdı

Dünya tarihini onlar yazdı

YAŞAM Haberleri

Tarih Bilimine yön veren en önemli 50 tarihçi

Tarihyazımının gelişimi açısından önemli bir klavuz niteliğindeki 'En Önemli 50 Tarihçi' adlı eser, Etkileşim Yayınları kitapları arasındaki yerini aldı. Marnie Hughes-Warrington'ın imzasını taşıyan eser 'Tarih bilimine yön veren düşünürler' üst başlığını taşıyor.
Tarih Bilimi, yüzyıllar boyunca düşünürlerin her birinin birer tuğla koymasıyla örülmüş bir tarih binası gibidir. İşte bu binayı her bir tuğlasıyla, her bir imzasıyla yakından ama bütüncül bir bakış açısıyla tanımak isteyenler için yazılmış olan 'Tarih Bilimine Yön Veren Düşünürler' üst başlığı ile 'En Önemli 50 Tarihçi' adlı eser, Etkileşim Yayınları kitapları arasındaki yerini aldı. Çağlar boyu tarih yazımının gelişimine öncülük eden bu eser, kapsadığı tartışmalar ve düşünürler bakımından benzersiz olup, Çin, Yunan ve Roma'dan Orta Çağ yoluyla çağdaş dünyaya kadar uzanıyor. Eser Heredot'tan İbn Haldun'a, Hegel'den Toynbee'ye, Braudel'den Foucault'ya, Eric Hobsbawm'dan Şeyh Anta Diop'a kadar tarih alanındaki başlıca düşünürlerin fikirlerine giriş niteliği taşıyor.
TARİH BİLİMİNİN BAŞUCU nbsp;KİTABI
Marnie Hughes-Warrington'ın imzasını taşıyan eser, açık ve özlü bir dille kaleme alınan her bir makalede, adı geçen düşünüre ait biyografik bilgiler, düşünürün tarihe yaklaşımı ve diğer düşünürlerle olan etkileşimini ele alıyor. Tarih kitapları arasında tam bir başucu kitabı olma nitelliği taşıyan kitap, okuru tarihyazımının panoramik sunumuyla karşılaştırıyor. Tarihyazımının şekillenmesinde pay sahibi olan düşünürlerin olayları aktarırken izledikleri yöntemleri, tarihe bakış açılarını, tarihyazımına olan katkıları kitabın ne kadar kapsayıcı bir kaynak olduğunu gözler önüne seriyor.


Kitabı satın almak için aşağıdaki linki tıklayınız
http://www.kitapyurdu.com/


Dünya tarihini onlar yazdı
Dünya tarihini onlar yazdı

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...