Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İngiliz turist Muğla'da ölümden döndü!

/ Kaynak: DHA
İngiliz turist Muğla'da ölümden döndü!

YAŞAM Haberleri  / DHA

Fethiye'de fotoğraf çekmek isterken 7 metre derinliğindeki hendeğe düşen 43 yaşındaki İngiliz turist sağlık ekiplerş tarafından kurtarıldı.

Fethiye'nin Kayaköy Mahallesi'ndeki olay bugün saat 10.00 sıralarında meydana geldi. Fethiye'ye ailesiyle tatil için gelen İngiliz Marc Northcote kahvaltı için Kayaköy'de bir restorana gitti. Arkadaşları restoranda otururken eşiyle yürüyüşe çıkan Northcote, tarihi Rum evlerinin arasındaki patikadan Soğuksu Koyu'na hareket etti. Gizlikumar Mevkii'nde Rumların ibadet yeri olarak kullandığı tarihi yapıların bulunduğu alanda fotoğraf çeken Northcote, dengesini kaybederek 7 metre derinliğinde içi taş dolu hendeğe düştü. Olayı gören eşi çevredekilerden yardım istedi. Haber verilmesi üzerine olay yerine jandarma, sağlık, itfaiye ve Ulusal Medikal Kurtarma (UMKE) ekipleri yönlendirildi.


Bölgeye ilk ulaşan jandarma ve sağlık ekipleri Northcote'e ilk müdahaleyi yaptıktan sonra sedyeye yatırdı. Northcote, halat yardımıyla düştüğü hendekten çıkardı. Vücudunda kırıklar oluştuğu belirlenen İngiliz turist, UMKE ve itfaiye ekiplerince 600 metre sedyede taşınarak ambulansa konuldu. Eşi ve arkadaşlarının gözyaşları içinde izlediği olayın ardından Northcote, Fethiye Devlet Hastanesi'nde tedaviye alındı. Northcote'un sağlık durumunun kontrollerin ardından netleşeceği belirtildi.


UMKE Fethiye Ekibi Sorumlusu Mustafa Eren, Kayaköy'de İngiliz turistin kuyuya düştüğü ihbarı üzerine harekete geçtiklerini söyledi. Olay yerine geldiklerinde Northcote'un kuyuya değil, hendeğe düştüğünü gördüklerini anlatan Eren, "İtfaiye ve 112 acil servis ekiplerimiz turisti düştüğü yerden çıkarmış. Yaklaşık 600 metre sedyede taşıyarak ambulansa getirdik. Sağlık durumu yapılan kontrollerin ardından netleşecek. Ancak vücudunda kırıklar gözlemledik. Umarım bir an önce sağlığına kavuşur" dedi.

YAŞAM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...