Bayram yaklaştı, Doğu'dan kurbanlık sevkıyatı hızlandı

/ Kaynak: AA
Bayram yaklaştı, Doğu'dan kurbanlık sevkıyatı hızlandı

YAŞAM Haberleri  / AA

Bayramın yaklaşması ile Türkiye'nin hayvancılık bakımından önemli merkezlerinden birisi olan Ardahan'dan farklı illere yönelik kurbanlık sevkıyatı sürüyor.

Ardahan Valisi Ahmet Deniz, Atatürk Mahallesin'deki hayvan pazarında incelemelerde bulundu. Besiclerle bir süre sohbet eden Deniz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hayvan sevkıyatının sağlıklı ve kontrollü şekilde sürdüğünü söyledi.Son birkaç gündür hayvan sevkıyatının hızlandırıldığını belirten Deniz, şöyle konuştu: "Bizim büyükbaş hayvan potansiyelimiz yaklaşık 370 bin civarında. Bu bölge ekonomisi için çok ciddi bir rakamdır. Bunun 70 bini ise küçükbaştır. Bu rakam bizim için son derece önemli. Bugün burada göründüğü kadarıyla verimli bir sezon mevcut. Çünkü mevsim verimli oldu. Bugün bu ziyarette de görüldü. Çok yoğun bir hareketlilik var. Bu bölgenin geneli sonuçta hayvancılık ve tarım ekonomisine bağlı. Şu an aldığım bilgilerde alıcı da satıcı da genel durumdan memnun."
Deniz ile hayvan pazarını ziyarete den Hayvan Sağlığı Şube Müdürü Mesut Şimşek ise bugüne kadar 70 bin büyükbaş hayvanın il dışına sevk edildiğini ifade etti.
Bayrama kadar yaklaşık 120 bin hayvanın sevk edilmesini beklediklerini anlatan Şimşek, "Tahminlerimiz sevkıyatın 120 bini bulması. Bunun yaklaşık 70 veya 80 bini büyükbaş, 30-40 bini ise küçük baş olur. Kentte 370 bin civarında büyükbaş, 70 bin civarında ise küçükbaş hayvanımız mevcut. İlerleyen zamanlarda bunun ne kadarının normal, ne kadarının da kurbanlık olarak çıktığı netleşir. Bugün itibarıyla yaklaşık 2 bin hayvan sevk için sıra bekliyor" diye konuştu.

YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...