Sular altındaki minare

Sular altındaki minare

YAŞAM Haberleri

1991 yılında Kızılırmak üzerine Altınkaya ve Derbent barajlarının yapılmasıyla 200 evle sulara gömülen Boğazkaya köyünden geriye sadece minaresi kaldı.

Su üzerinde bulunan minarenin meydana getirdiği manzara ise fotoğraf tutkunlarını kendine çekiyor. Kültür ve Turizm İl Müdürü Yüksel Ünal yaptığı açıklamada, nbsp;bölgenin fotoğrafçılar için güzel bir mekân olduğunu belirterek, "Deniz turizmine alternatif olarak gelişen tabiat turizmi, saklı kalmış birçok tabii güzelliğin keşfedilmesini sağlıyor. Bu çerçevede doğal güzellikleriyle ön plana çıkan Derbent Baraj Gölü ve çevresindeki eşsiz manzara, fotoğraf severlere güzel kareler oluşturuyor" dedi. Yılın belli dönemlerinde çekim için yöreye geldiğini belirten fotoğraf sanatçısı Caner Yetkin de, "Altınkaya Barajı ve özellikle batık camide eşsiz görüntüler elde edebiliyoruz. Burası fotoğraf için güzel bir mekân" ifadesini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...