Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'Kurban atıkları hastalık yayıyor'

'Kurban atıkları hastalık yayıyor'

YAŞAM Haberleri

Kurban atıklarının açıkta bırakılmasının hidatik kist başta olmak üzere çeşitli hastalıklara neden olabileceği ve gerekli önlemlerin alınması istendi.

Türk Toraks Derneği'nden yapılan yazılı açıklamada, Kurban Bayramı'nda kesilecek hayvanların atıklarının açıkta bırakılmasının sakıncalarına dikkat çekildi.


Hayvan sakatatlarının açıkta bırakılmasının halk sağlığı açısından çeşitli risklere neden olabileceği belirtilen açıklamada, açıkta bırakılan sakatatlar ve hastalıklı organların neden olacağı parazitlerin sokak köpekleri tarafından çocukların oyun alanlarına taşınabileceği, buradan da çocuklara çeşitli hastalıkların bulaşabileceği kaydedildi.


Hayvan atıklarının bulunduğu yerlerde dolaşan ya da hastalıklı sakatatları tüketen sokak köpekleriyle oynayan çocuklarda, ellerini yıkamamaları halinde de "Hidatik Kist (Köpek kılı hastalığı)" başta olmak üzere bazı karaciğer ve akciğer hastalıklarının ortaya çıkabileceği vurgulandı.


ANADOLU'DA DAHA SIK GÖRÜLÜYOR nbsp;
Halk sağlığının korunması için kurban atıklarının çevreye yayılmasının önüne geçecek tedbirlerin alınması, vatandaşların kurban atıklarını derin çukurlara gömmesi ve çocukların da ellerini yıkamaya özen göstermesi gerektiği kaydedildi.


Her yıl yüzlerce insanın bu hastalık nedeniyle ameliyat olduğunu, aylarca ilaç kullanmak zorunda kaldığını hatta hayati risklerinin olduğunu belirten Türk Toraks Derneği yetkilileri, ülkemizde her bölgede görülmesine rağmen en sık Doğu Anadolu, Güneydoğu ve İç Anadolu Bölgeleri'nde gözlenen bu hastalık için Kurban Bayramında kesilen hayvan atıklarının da büyük bir risk oluşturacağını bildirdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...