HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Türk iş adamından dünyada bir ilk!

Kaynak: DHA
Türk iş adamından dünyada bir ilk!

YAŞAM Haberleri  / DHA

Türk işadamı Bülent Emekçi, köpeklere özel ultrasonla çalışan diş fırçası üretti. Emekçi, atlar için de diş fırçası üretmeyi planladıklarını söyledi.

Almanya'nın Frankfurt kenti yakınlarındaki Mörfelden Walldorf'da faaliyet gösteren Emag AG'nin kurucusu Dr. Bülent Emekçi, Emmi Pet markasıyla köpeklere özel ultrasonla çalışan diş fırçası üretti. Dünyada bu teknolojiyle çalışan ilk köpek diş fırçasını üreten Emekçi, müşterilerin yoğun ilgisinden dolayı memnun olduklarını söyledi. 2004 yılından beri tırnak malzemeleri, kozmetik, ultrason ve diş ürünleri sektörlerinde faaliyet gösteren Bülent Emekçi, ürün motorsuz olduğundan için köpeklerin fırçalama esnasında rahatsız olmadığını belirtti.


"SIRADA ATLAR VAR"
Ürünlerine dünyanın her yerinden talep geldiğini belirten Türk işadamı Emekçi, şunları söyledi: "Dünya çapında bu teknolojide üretim yapan tek şirketiz. Özellikle Almanya'da bildiğiniz gibi çoğu ailenin hayvanları özellikle de köpekleri vardır. Bu hayvanların dişlerinin ara sıra da olsa fırçalanması lazım. Daha önce köpekler narkoz verilerek dişleri fırçalanıyordu ve narkoz verilen her 10 köpekten bir tanesi ölüyordu. Bu sorunu çözmek için yola çıktık ve iki yıl sonunda bu köpek diş fırçasını ürettik. Biz özellikle problem çözücüyüz, bu talep piyasadan geldi ve analizlerimizi yaparak fırçayı üretmeye başladık. Normal diş fırçaları çizerek temizliyor bu fırça ise dokunarak ultrasonla diş taşlarını temizliyor. Şu anda piyasamız çok iyi ve özellikle Avrupa'ya yönelik. Gelecekte kediler için olmasa da özellikle atlar için sorun var ve ilerde atlar için diş fırçası üretmek istiyoruz."

YAŞAM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...