Madende yürek burkan hikaye: Emekli olabilmek için...

/ Kaynak: DHA
Madende yürek burkan hikaye: Emekli olabilmek için...

YAŞAM Haberleri  / DHA

42 yaşındaki Hüseyin Çolak'ın, erken emekli olabilmek için 15 gün önce madene girdiği ortaya çıktı.

Maden ocağında mahsur kalan madencilerden Hüseyin Çolak'tan gelecek iyi bir haberi umutla bekleyen kızı 21 yaşındaki Emine Alıcı, babasının 1992'de meydana gelen bir maden kazası sonucu işi bıraktığını söyledi. Babasının 5 yıl önce tekrar madende işe başladığını ancak yerin altına girmeden dışarıda hızar kesme makinesinde çalıştığını anlatan Emine Alıcı, babasının, yeni çıkan Torba Yasa sonrası madencilere tanınan yıpranma priminden faydalanıp erken emekli olabilmek için 15 gün önce yeniden ocağa girdiğini anlattı. Emine Alıcı, "Babam yeni çıkan Torba Yasa sonrası, erken emekli olabilmek için yeniden ocağa girdi. Babam 5 yıldır ocakla ilgili işlerde de çalışıyordu. Ancak madene girmiyordu. Ancak işveren, maden çalışanlarının ocağın içinde yemek yemelerini istiyormuş. Bu kabul edilemez. Onlar da başka işlerde çalışanlar gibi yemekhanelerde yesinler. Bize artık sadece Allah yardım eder. Bari bizden sonrakiler bu acıyı yaşamasın"dedi.


3 AYDIR ÜCRET ALMIYORDU
Hüseyin Çolak'ın diğer kızı 19 yaşındaki Ebru Çolak ise kendisinin 11 gün önce doğum yaptığını ancak babasının maddi durumu iyi olmadığı için torununu ziyarete gelemediğini bu yüzden para biriktirdiğini söyledi. Ancak babasının madenden para alamadığını bildiğini ileri süren Çolak, "Ben akrabamızla evliyim ve 11 gün önce doğum yaptım. Ancak babam yanıma dahi gelemedi. Babam 3 aydır ücret alamıyordu. Babama ve arkadaşlarına, 'Paranızı alabilmek için çalışın' demişler. Onlar da mecburen çalışıyordu. 15 gün önce de madenin içinde çalışmaya başlamıştı" diye konuştu.

YAŞAM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...