Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Mert Aydın'ın davasında çarpıcı gelişme!..

/ Kaynak: İHA
Mert Aydın'ın davasında çarpıcı gelişme!..

YAŞAM Haberleri  / İHA

Kars'ta 9 yaşındaki Mert Aydın'ı feci şekilde öldüren Aykut Balk'ın davasında çarpıcı gelişme...

Kars'ta kaybolduktan sonra cesedi eski bir tabyanın içinde bulunan 9 yaşındaki Mert Aydın'ı öldürdüğü iddiasıyla hakkında ağırlaştırılmış müebbet ile 18 yıldan 43,5 yıla kadar hapis cezası istenen Aykut Balk, Erzurum'da yargılanacak.Kars'ta bugün görülmesi gereken davanın, Yargıtay 5. Ceza Dairesi'nin 'bu davanın Kars'ta görülmesinin kamu güvenliği ve olayın toplumda infial uyandıracağı' gerekçesiyle Erzurum'da görülmesine karar verildi.Konuyla ilgili açıklama yapan Baro Başkanı Av. İbrahim Baştimar, "Bildiğiniz gibi kamuoyuna Mert Aydın cinayeti olarak yansıyan olayın duruşması Kars Ağır Ceza Mahkemesi'nde 31.10.2014 tarihi yani bugüne ertelenmişti. Ancak Kars Ağır Ceza Mahkemesi 14.10.2014 tarihinde verdiği kararla Yargıtay 5. Ceza Dairesi'nin; 'Bu davanın Kars'ta görülmesinin kamu güvenliği ve olayın toplumda infial uyandıracağından dolayı Erzurum'a nakline karar vermiştir.' Kars Ağır Ceza Mahkemesi'nde, Yargıtay 5. Ceza Dairesi'nin bu kararına uyarak dosyayı Erzurum'a nakletmiştir. Davanın bundan sonraki seyri Erzurum'da devam edecektir. Mahkeme 5. Dairesi'nin kararı geldikten sonra cumhuriyet savcısının mütalaası doğrultusunda heyetçe dosya üzerinde bu kararı verdiğini düşünüyoruz" dedi.

Mert Aydın'ın katil zanlısı Aykut Balk'ın Türk Ceza Kanunu'nun 82, 103 ve 109'uncu maddelerince cezalandırılması istemiyle dava açıldığına dikkat çeken Baştimar, "Kars Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Kars Ağır Ceza Mahkemesi'ne hitaben yazdığı iddianamede bu olayın sanığı hakkında Türk Ceza Kanunu'nun 82'nci Maddesi'ndeki; 'Nitelikli adam öldürme', 103'üncü maddedeki 'Çocukların cinsel istismarı' ve yine Türk Ceza Kanunu'nun 109'uncu maddesindeki 'Kişiyi hürriyetinden yoksun koyma' suçlarından cezalandırılması istemiyle davayı açmıştır. Ve dava Erzurum'a nakledilirken bu iddianame üzerinden devam edecektir. 82'nci maddedeki suçun karşılığı kişinin ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılmasını gerektirir. Yine 103'üncü madde de bu suç sonucu mağdurun bitkisel hayata girmesi veya ölmesi halinde orada da tekrar ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına hükmedilir. Kişiyi hürriyetinden yoksun kılmanın da ağırlaştırılmış hapsi vardır. Hatırlarsanız Mert Aydın olayından sonra yasa değişikliğine gidildi. Ama ne yazık ki bu yasa değişikliği bu olaydan sonra olduğu için bu olaya uygulanmayacak. Fakat bundan sonraki olaylara uygulanır. Çünkü ceza yasasının bir kuralı var. Yürürlükte olduğu tarihteki ceza yasası uygulanır aleyhe uygulama yapılmaz" diye konuştu.

İDDİANAMEDEN
Kars Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan ve Kars Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilen 3 sayfalık iddianamede, zanlı Aykut Balk'ın, "çocuğu veya beden veya ruh bakımından kendini savunamayacak kişiyi öldürme", "çocuğun nitelikli cinsel istismarı", "cebir, tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma", "bir suçu gizlemek veya başka bir suçun delillerini gizlemek ya da yakalanmamak amacıyla öldürme" suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ile 18 yıldan 43,5 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep edilmişti.

MERT AYDIN OLAYI

Kars İstasyon Mahallesi'ndeki Barış Apartmanı'nda oturan 9 yaşındaki Mert Aydın, Faik Bey Caddesi'nde bulunan amcasının iş yerine 6 Nisan 2014 Pazar günü öğleden sonra yemek götürmüş, yemeği bıraktıktan sonra bir daha görülmeyen çocuğun ailesi polis merkezine giderek kayıp ihbarında bulunmuştu. Mert Aydın'ın cesedi 7 Nisan Pazartesi günü Karadağ Mahallesi'ndeki eski bir tabyanın yakınlarında bulunmuştu. Cinayet zanlısı olarak yakalanan Aykut Balk, tutuklanmıştı.

YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...