Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Öldürdüğü kadının cesedini çeyiz sandığında sürükledi

/ Kaynak: DHA
Öldürdüğü kadının cesedini çeyiz sandığında sürükledi

YAŞAM Haberleri  / DHA

Şanlıurfa'daki o cinayetin ardından kan donduran detay böyle ortaya çıktı. Cesedi çeyiz sandığına koyduktan sonra arabaya kadar sürüklemiş...

Şanlıurfa'da, geçen 15 Eylül'de kızını okula bıraktıktan sonra ortadan kaybolan ve 25 gün sonra halıya sarılı cesedi DSİ'ye ait sulama kanalında bulunan 31 yaşındaki Saadet Hayırlı'nın cinayet şüphelisi olan akrabası 27 yaşındaki Mustafa Cengiz K., çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Şüpheli Mustafa Cengiz K.'nın, boğarak öldürdüğü Hayırlı'nın cesedini çeyiz sandığında otomobiliyle taşıması güvenlik kameralarına yansıdı.Ahmet Erseven Mahallesi'nde yaşayan 3 çocuk annesi Saadet Hayırlı, 15 Eylül'de kızını okula bıraktıktan sonra bir daha eve dönmedi. Hayırlı'nın cenazesi, 11 Ekim cumartesi günü DSİ'ye ait sulama kanalında halıya sarılı ve elleri kelepçeli şekilde bulundu.
Öldürdüğü kadının cesedini çeyiz sandığında sürükledi
POLİS BİN 200 KİŞİYLE GÖRÜŞTÜ
Olayın ardından cinayetin failinin yakalanması için çalışma başlatan Cinayet Büro Amirliği dedektifleri, Saadet Hayırlı'nın kaybolduğu tarihten itibaren bin 200 kişi ile görüştü, 7 farklı bölgedeki iş yerlerinin kamera kayıtlarını incelemeye aldı. Cesedi bulunduğunda kolundaki 4 altın bileziği olmadığı fark edilen Hayırlı'nın katilinin bulunması için çalışmalarını yakın çevresi üzerinde yoğunlaştıran polisler, 3 çocuk annesinin cep telefonu kayıtlarında akrabası olan Mustafa Cengiz K. ile görüştüğünü belirledi.
Öldürdüğü kadının cesedini çeyiz sandığında sürükledi
CESEDİ ÇEYİZ SANDIĞINDA TAŞIRKEN KAMERAYA TAKILDI
Polis, Saadet Hayırlı'nın kaybolduğu günün akşam saatlerinde Mustafa Cengiz K.'nın otomobilinin bagajında çeyiz sandığı taşıması görüntülerinden şüphelenmesi üzerine soruşturma derinleştirdi. Kamera kayıtlarında Mustafa Cengiz K.'nın, bagaj kapağı kapalı otomobiliyle eve geldikten bir süre sonra aynı güzergahtan bu kez bagajının kapağı açık ve içinde çeyiz sandığıyla ilerlediği görülüyor. Mustafa Cengiz K., cesedin bulunduğu DSİ'ye ait sulama kanalı güzergahında da görülünce polisler harekete geçti. Polis, Mustafa Cengiz K.'yı dün sabah saatlerinde Bahçelievler Mahallesi'ndeki evine yaptığı baskınla gözaltına aldı. Asayiş Şube Müdürlüğü'ndeki sorgusunda Saadet Hayırlı'yı boğarak öldürdüğünü ve 4 altın bileziği sattığını itiraf eden Mustafa Cengiz K.'nın, "Olaydan bir gün önce Saadet ile telefonla görüştük. Kızını okula bıraktıktan sonra evime geldi. Burada kendisinden para istedim vermeyince de tartıştım. Boğazını sıktım. Yere düştü, sonra da ellerine kelepçe taktım, ağzını ve yüzünü ise koli bandı ile sardım. Kadını daha sonra halıya sararak gece sulama kanalına attım. Pişmanım" dediği öne sürüldü.

ARAMALARA VE CENAZEYE DE KATILMIŞ
Cinayet şüphelisi Mustafa Cengiz K.'nın, dikkat çekmemek için Saadet Hayırlı'yı eşi Halil Hayırlı ile birlikte arama çalışmaları cenaze namazına da katıldığı ortaya çıktı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan cinayet şüphelisi Mustafa Cengiz K., çelik yelek giydirilerek Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra adliyeye sevk edildi. Savcılıktaki ifadesinde de cinayeti işlediğini yenileyen Mustafa Cengiz K., çıkarıldığı nöbetçi mahkemece cinayet ve gasp suçlarından tutuklandı.

YAŞAM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...