Tekne faciasıyla ilgili sıcak gelişme!

/ Kaynak: İHA
Tekne faciasıyla ilgili sıcak gelişme!

YAŞAM Haberleri  / İHA

Sarıyer Rumeli Feneri'nde 28 kişinin hayatını kaybettiği tekne faciasıyla ilgili gözaltına alınan organizatör Kerem Çakan mahkemeye sevk edildi.

Sarıyer'de 28 kişinin hayatını kaybettiği göçmen teknesi faciası soruşturmasında olayın organizatörlerinden olduğu gerekçesiyle hakkında yakalama kararı çıkarılan Kerem Çakan (37) dün gözaltına alınmıştı. Emniyetteki sorgu işlemleri tamamlanan Çakan, sabah saatlerinde adliyeye sevk edildi. Burada savcılık tarafından sorgulanan şüpheli tutuklanması istemiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi.


Kaçakçılık ve Göçmenler Bürosu Savcılığı tarafından yürütülen soruşturma görevsizlik kararı ile Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosuna gönderildi. Soruşturmayı yürüten Kaçakçılık ve Göçmenler Bürosu savcılarından Hasan Ülgünar, Abdullah Şeker olarak tanınan organizatör Afganistanlı Murteza Haşimi hakkında Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nun başka ve daha kapsamlı bir soruşturma daha yürüttüğü gerekçesiyle dosyayı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosuna gönderdi. Soruşturma Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından Ercan Devrim tarafından yürütülmeye başlandı.
YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...