30 yıl hamallık yaptı, iş adamı oldu

/ Kaynak: İHA
30 yıl hamallık yaptı, iş adamı oldu

YAŞAM Haberleri  / İHA

Şırnak Silopi'de 65 yaşındaki Ahmet Yusufoğlu Ahmet Yusufoğlu hamallık yaparak atıldığı iş hayatında, kurduğu şirkete de 'Hamaloğlu' ismini verdi.

Şırnak'ın Silopi ilçesinde çalışma hayatına hamal olarak başlayan 65 yaşındaki Ahmet Yusufoğlu yıllar sonra iş adamı oldu. Ahmet Yusufoğlu hamallık yaparak atıldığı iş hayatında ilerleyerek kurduğu şirkete de 'Hamaloğlu' ismini verdi.

11 yaşında çalışma hayatını başlayan Ahmet Yusufoğlu çoğu zaman yalın ayak bir şekilde çalıştığını ama hiç yılmadığını söyledi. 30 yıllık çalışma sonucu geçmişini unutmayan Ahmet Yusufoğlu 'Hamaloğlu' ismini kendi kurduğunu şirkete verdi.

Ahmet Yusufoğlu, "Biz Silopi'ye gelmeden önce buralar köydü daha sonra ilçe oldu. Çoğu zaman odun taşıdım, millete su taşıdım, 4 teneke suyu 1 liraya taşıyordum. Ondan sonra boyacılığa başladım, boyacılıktan hamallığa geçtim. Hamallıkta ekin biçiyorduk. Hamallıkta çok güzel paralar kazanıyorduk. Hamallıktan sonra sebze işine girdim. Mardin'den buralara sebze getirmeye başladım. Ondan sonra toptancılığa başladım, Gaziantep'ten mallar getirdim. Çok şükür Allah bize verdi. Ondan sonra çocuklar büyüdü. Artık işleri onlara devrettim. Şuan bütün çocuklarım çalışıyor. Çok şükür şuanda kimseye muhtaç değiller" diye konuştu.
30 yıl hamallık yaptı, iş adamı oldu
"DÜRÜST ÇALIŞANA ALLAH VERİYOR"
İş adamı olmak isteyenlere seslenen Ahmet Yusufoğlu dürüst çalışan insanlara Allah'ın yardım ettiğini ve her türlü desteği de verdiğini söyledi. Hamallık yapmaktan utanmadığını söyleyen Ahmet Yusufoğlu, iş yerindeki tablosunu göstererek, kendilerini hiç bir zaman büyük görmediklerini ve büyütmediklerini dile getirdi. Geçmişlerini hiç bir zaman unutmadıklarını belirten Yusufoğlu, hamallık yaptığı dönemde çektirdiği resimleri 50 kişiyi istihdam eden şirketinin duvarlarına astıklarını söyledi.

Ahmet Yusufoğlu'nun oğlu Murat Yusufoğlu, babasının zamanında çok zorluklar çektiğini söyledi. Murat Yusufoğlu, "Biz Hamaloğlu ismini gururla taşıyoruz. Bazen babamla beraber yolculuklara çıktığımız zaman bize bazı yerler göstererek oralarda zamanında hamal olarak çalıştıklarını söylüyor. Bir ölçek buğday almak için yalın ayakla yaklaşık bir kilometre yük taşıyormuş. Silopi'nin her tarafında mutlaka bir anısı vardır. O bizim için çok sıkıntılar çekti, biz onunla gurur duyuyoruz. Kendisi artık emekli oldu. Artık çalışmıyor, sadece evden çıkar iş yerine gelir, ondan sonra namaz saatinde camiye gider. Başka bir şey yaptırmıyoruz ona. Allah onu başımızdan eksik etmesin" diye konuştu.

YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...