Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Dededen toruna kötü haber

/ Kaynak: DHA
Dededen toruna kötü haber

YAŞAM Haberleri  / DHA

İki kolu ve bacağı kesilen Büşra Akbaş'ın açtığı dava sonucu nafaka ödemeye mahkum ettiği dedesi Sırrı Akbaş, o parayı ödeyemeyeceğini söyledi.

Romatizma nedeniyle iki kolu ve bacağı kesilen Büşra Akbaş'ın açtığı dava sonucu nafaka ödemeye mahkum ettiği dedesi 81 yaşındaki Sırrı Akbaş, "Kimseye verecek param yok. Kendime zor bakıyorum. Malım-mülküm de yok" dedi.


Büşra Akbaş'ın, 2010 yılında henüz 16 yaşındayken yakalandığı romatizma hastalığının tedavisi için kullandığı ilaçların yan etkisi ile kolları ve bacakları kangren olunca kesildi. Annesi ile babasının boşandığını, mal varlığı da olmayan babasından 12 yıldan bu yana nafaka alamayan Büşra Akbaş, 'Robin Hood Yasası' olarak bilinen Medeni Kanun'daki, "Herkes, yardım etmediği takdirde yoksulluğa düşecek olan üstsoyu ve altsoyu ile kardeşlerine nafaka vermekle yükümlüdür" düzenlemesinden yararlanarak Dedesi Sırrı Akbaş hakkında kendisine nafaka ödemesi için İstanbul'da Adalet Sarayı'nda bulunan 6'ncı Aile Mahkemesi'nde kendisi için aylık 7 bin, kardeşi içinse 4 bin lira istediği dava sonuçlandı. Mahkeme hakimi, Sırrı Akbaş'ın, engelli torunu Büşra'ya ayda 1000, okuyan kardeşine ise 400 lira yoksulluk nafakası bağlanmasına karar verdi.


DEDE ÇOK SİNİRLİ


Bursa'da oturan Sırrı Akbaş, iddia edildiği gibi mülkünün bulunmadığını söyledi. Akbaş, "Onlara verecek param yok. Benim sadece bir evim ve 500 lira emekli maaşım var. O para bana ve eşime yetmiyor. Torunum ile 12 yıldır görüşmüyoruz. Dedelerini aramışlar mı, onlara yardımcı olayım. Ben de verecek para falan yok, mahkeme hangi akla hizmetle bu kararı verdi anlayamadım" dedi.

YAŞAM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...