Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Hava sıcaklıkları 6 ile 10 derece artacak

Hava sıcaklıkları 6 ile 10 derece artacak

YAŞAM Haberleri

Marmara Bölgesi'nde hava sıcaklıkları lodosun etkisiyle mevsim normallerinin 6 ila 10 derece üzerinde olacak.

Marmara Bölgesi'nde yarından itibaren kuvvetli lodosun etkili olacağı bildirildi. Hava sıcaklıkları ise lodosun etkisiyle mevsim normallerinin 6 ila 10 derece üzerinde olacak. Türkiye'de hava sıcaklığı, kuvvetli lodos fırtınası nedeniyle hafta sonunda ve Pazartesi günü ülke genelinde mevsim normallerinin yaklaşık 6 ila 12 derece üzerinde seyredecek. Sıcaklığın Pazar ve Pazartesi günleri Ankara'da 16, İstanbul'da 20, Sakarya'da 24, İzmir'de 21 Antalya'da 19, Kocaeli, Zonguldak ve Samsun'da ise 22 dereceye ulaşması bekleniyor.


AA muhabirinin Meteoroloji Genel Müdürlüğü yetkililerinden aldığı bilgiye göre, Türkiye'nin batı bölgeleri yarın öğle saatlerinden itibaren kuvvetli bir alçak basınç sisteminin etkisine girecek. Rüzgarın şiddetini arttırarak, yarın akşam saatlerinde Marmara ve Kıyı Ege'de, Cumartesi ve Pazar günleri Ege Bölgesi, Batı Akdeniz, İç Anadolu Bölgesi ile Batı ve Orta Karadeniz'de güney ve güneybatı yönlerden (Kıble ve Lodos) fırtına (60-80 km/saat hızda), Marmara bölgesinde ise tam fırtına (80-100 km/saat hızla) şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Pazartesi günü de fırtınanın etkisini azaltarak devam etmesi bekleniyor.


Kuvvetli lodos fırtınası sebebiyle hava sıcaklıklarında hissedilir derecede artış meydana gelecek. Hava sıcaklığı, hafta sonunda ve Pazartesi günü ülke genelinde mevsim normallerinin yaklaşık 6 ila 12 derece üzerinde seyredecek. En yüksek hava sıcaklığının 1 Şubat Pazar ve 2 Şubat Pazartesi günleri Ankara'da 16, İstanbul'da 20, Sakarya'da 24, İzmir'de 21 Antalya'da 19, Kocaeli, Zonguldak ve Samsun'da ise 22 dereceye ulaşması bekleniyor. Kuvvetli lodosun etkisini kaybetmesiyle Salı günü sıcaklıklar azalacak.
6 Şubat Cuma günü gelecek yeni yağışlı sistemin, Cumartesi günü ülkenin iç ve batı bölgelerini kapsayan büyük bölümünde yağmur ve sağanağa neden olacağı, yağışların Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale, Balıkesir, İzmir, Manisa ve Antalya'da fırtınayla birlikte kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.


Kuvvetli lodos fırtınası ve hava sıcaklıklarındaki hissedilir derecedeki artış ile yüksek kar örtüsü bulunan dağlar ile Uludağ, Kartepe, Kartalkaya, Ilgaz, Davraz gibi kayak merkezlerinde kar erimeleri meydana gelebileceğinden yağışla birlikte ani sel ve taşkın riski bulunuyor.


Kar erimeleri, soba ve doğalgaz kaynaklı karbonmonoksit zehirlenmeleri, kara, hava ve deniz ulaşımında meydana gelebilecek aksamalar, ağaç ve direklerin devrilmesi ile çatı uçmalarına karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

nbsp;2 ŞUBAT'A KADAR DİKKAT

Rüzgarın şiddetinin ise hafta sonu yer yer 80-100 kilometre/saate nbsp;ulaşması bekleniyor. Yetkililer, 2 Şubat'a kadar etkili olacağı tahmin edilen lodos nbsp;nedeniyle çatı uçması, ağaç veya direklerin devrilmesi, soba ve doğal gaz nbsp;kaynaklı baca gazı zehirlenmesi gibi olayların yaşanabileceğini belirterek, nbsp;vatandaşlara dikkatli olmaları uyarısında bulundu.

SICAKLIKLAR ARTIYOR
Hava sıcaklığının lodosun etkisiyle yarından itibaren hissedilir derecede artarak, mevsim normallerinin 6 ile 10 derece üzerinde olacağı tahmin nbsp;ediliyor.

İstanbul'da hava yarın parçalı ve çok bulutlu olacak. En düşük nbsp;sıcaklık 7, en yüksek sıcaklık ise 15 derece olarak hissedilecek. 2 Şubat'ta en nbsp;düşük sıcaklığın 12, en yüksek sıcaklığın ise 19 derece olması, öğleden sonra ise nbsp;aralıklarla sağanak bekleniyor.
Trakya'nın bazı kesimlerinde ise akşam saatlerinden itibaren nbsp;aralıklarla yağışın etkili olacağı tahmin ediliyor. Cuma, cumartesi ve pazar nbsp;günleri Edirne, Kırklareli ile Tekirdağ'ın bazı ilçelerinde yağış aralıklarla nbsp;etkili olacak. Marmara Bölgesi'nin genelinde yağış, 2 ve 3 Şubat'ta aralıklarla devam nbsp;edecek.








UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...