Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Tavşan eti, anne-kızı az kalsın öldürüyordu

/ Kaynak: AA
Tavşan eti, anne-kızı az kalsın öldürüyordu

YAŞAM Haberleri  / AA

Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesinde anne ve kızı, tularemi (tavşan ateşi) hastalığı şüphesiyle Elbistan Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Alınan bilgiye göre, ilçeye bağlı Büyüktatlar Mahallesi'nde yaşayan Ümmühani K. (60) ile Dilek K. (18), yedikleri yaban tavşan etinin ardından boyun şişmesi, halsizlik, mide bulantısı ve baş ağrısı şikayetiyle aile hekimine başvurdu.

Anne ve kızı burada yapılan kontrolün ardından tularemi hastalığı şüphesiyle, Elbistan Devlet Hastanesine sevk edildi.

Burada tedavilerine devam edilen anne ve kızına tularemi teşhisinin konulmasının ardından, ailenin yaşadığı Büyüktatlar Mahallesi'ne halk sağlığı ekipleri gönderildi. İçme suyu ve yedikleri etten örnekler alan ekipler, bölgede de inceleme başlattı.

Anne ve kızının tedavilerinin Elbistan Devlet Hastanesi'nde devam ettiği bildirildi.

Afşin Toplum Sağlığı Merkezi Müdürü Rüveyda Doğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hastaların sağlık durumlarının iyiye gittiğini söyledi.

Anne ve kızın 10 güne kadar taburcu edileceğini dile getiren Doğan, mahalledeki içme suyundan veya av hayvanlarından kaynaklanan bir salgın hastalığın baş gösterdiği kanaatine vardıklarını ifade eden Doğan, şunları kaydetti:

"Aile hekimimiz ayrıntılı bir sorgulama yaptı. Anne ve kızın yabani tavşan eti yediği öğrenildi. Bu sürede kızın boynundaki lenf bezlerinin şiş olduğunu fark etti. Aile hekimi arkadaşımız anne ve kızını tularemi şüphesiyle Elbistan Devlet Hastanesine sevk etti. Hastanede yapılan tetkiklerin sonucunda, halk arasında ''avcı hastalığı'' olarak bilinen hastalığa yakalandıkları anlaşıldı. Şuanda hastalarımızın tedavi süreçleri devam ediyor."

Doğan, Büyüktatlar Mahallesi'nden su numuneleri aldıklarını, hastalık hakkında da vatandaşları bilgilendirdiklerini sözlerine ekledi.

YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...