Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

7 yaşındaki Nisanur yüzerek hayata tutundu

/ Kaynak: DHA
7 yaşındaki Nisanur yüzerek hayata tutundu

YAŞAM Haberleri  / DHA

Doğuştan kolları olmayan 7 yaşındaki Nisanur Çalık, yüzme sporuna başlayarak hayata tutundu.

Küçük kızın en büyük hayali iyi bir yüzücü olup yarışmalarda madalyalar kazanmak.Samsun'da 10 yıllık evli ev kadını 28 yaşındaki Sevinç ile inşaatlarda demirci ustası olarak çalışan 33 yaşındaki Cüneyt Çalık çiftinin ilk çocuğu olan Nisanur, anne karnında 4.5 aylıkken, doktorlar aileye çocuklarının kollarının olmadığını söyledi. Doktorların bebekte ağır sakatlık bulunması nedeniyle, alınacak heyet raporuyla gebeliğin sonlandırılabileceğini söylemesine rağmen bunu kabul etmeyen Sevinç Çalık, kızını dünyaya getirdi. Şimdi 7 yaşında olan Nisanur, sağ kolu dirsek üstü hizası, sol kolu ise omuz hizasından olmadığı halde yaşama sevincini kaybetmedi. Zaman zaman ayaklarını kullanarak ihtiyaçlarını karşılayan küçük kız bu yıl ilkokula başladı. Nisanur Çalık 7 ay önce de yüzme öğrenmeye başladı. Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Yüzme Havuzu'nda haftada bir gün yüzme öğrenen Nisanur, kısa zamanda iyi bir yüzücü oldu. Nisanur Çalık, yaşama azmi ile takdir topladı. Hayata yüzme sporu ile tutunan küçük çocuğun tek hayali iyi bir yüzücü olup spor müsabakalarında madalya kazanmak. nbsp;
'MADALYALI SPORCU OLMAK İSTİYORUM'
Okulda yazı yazmayı resim yapmayı öğrendiğini belirten Nisanur Çalık, yüzmeye ilk başladığıda biraz korktuğunu kaydederek sunları söyledi:
"Ama daha sonra suyu, yüzmeyi çok sevdim. Tek başıma yüzer hale geldim. Yüzmek benim için biraz zor ama yine de yapıyorum. Çok zevk alıyorum. Yüzme yarışmalarında şampiyon olmak istiyorum. İyi bir sporcu olmak istiyorum. Madalyalar kazanmak istiyorum. Benim gibi engelli çocukların olduğu bir yüzme yarışmasına da katıldım."

nbsp;'ENGELLİ ÇOCUKLARINIZI EVE KAPATMAYIN'
Anne Sevinç Çalık, kızının engelli olduğunu bilerek dünyaya getirdiğini bu karardan da pişman olmadığını vurgulayarak şöyle konuştu:
"Kızım engelli ama biz kesinlikle onu sosyal olması için yönlendirdik. Ayrıca dans eğitimi de alıyor. Yüzmede oldukça ilerledi. Hayatı için kendisine bunu bir hedef olarak belirledi. Biz de destekliyoruz. İki kolu yok ama yüzebiliyor. İlk zamanlarda çok zorlandık ancak daha sonra sırt üstü yüzmeye başladı. Onun iyi bir yüzücü olmasını, hatta milli bir sporcu olmasını istiyoruz. Engelli çocuk sahibi olan aileler kesinlikle çocuklarını eve kapatmasınlar. Onların dışa yönelimi için teşvik etsinler." nbsp;
'ÇOK AZİMLİ BİR ÇOCUK'
Baba Cüneyt Çalık da, kızının sosyal bir insan olması için çaba harcadıklarını belirterek "Biz onu hep destekledik. O çok başarılı ve azimli bir çocuk. Hayata karşı bir kırgınlığı yok. Öğrenmek ve başarılı olmak istiyor. Biz de onun hep yanındayız" diye konuştu.
'GELECEK İÇİN UMUT VAAT EDİYOR'
Yüzme öğretmeni Atilla Akbulut, küçük kızın ilk geldiğinde sudan çok koktuğunu belirterek, "Nisanur kısa sürede sırt üstü yüzmeyi öğrendi. Şimdi serbest yüzme eğitime başladık. İlerleyen aşamada böyle devam ederse milil takım seçme yarışmaları için çalışacağız. Nisanur çok başarılı ve gelecek için umut vaad eden bir sporcu" dedi. nbsp;

YAŞAM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...