Ölü yavrularını 18 gün karnında taşımış

/ Kaynak: İHA
Ölü yavrularını 18 gün karnında taşımış

YAŞAM Haberleri  / İHA

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde ölmek üzereyken veterinere getirilen köpeğin 18 gün boyunca ölü yavrularını karnında taşıdığı ortaya çıktı.

Düzce'de gebe kalan ve iğne ile gebeliğine son verildikten sonra 4 ölü yavrusu alınan Barak cinsi köpek, 10 gün sonra fenalaşınca Ereğli'de veteriner hekim Hüseyin Demircan'a getirildi. Çekilen röntgende karnında iki ölü yavru olduğu tespit edilen av köpeği ameliyata alındı. 2 saat süren ameliyat sonrasında anne karnındaki yavrular alınırken, köpek yaklaşık bir hafta hortumla beslendi. Sağlığına kavuşan köpek sahibine teslim edilmeyi bekliyor. Veteriner hekim Hüseyin Demircan, köpeğin zayıf olması sebebi ile ameliyattan çıkamayacaklarını düşündüklerini söyledi. Demircan, "Bu köpeğimiz Barak cinsi av köpeği. Yaklaşık 25 gün önce istenmeyen bir gebelik yaşamış. Sahibi tarafından iğne yaptırılarak, ki bizim çok uyarmamıza rağmen gebelik sonlandırılmış. Yaklaşık 3 ve ya 4 tane ölü yavru doğmuş. Daha sonra rahatsızlanmış ve veteriner hekime götürülmüş. Veteriner hekim kendi bulunduğu ortamın şartlarıyla müdahale etmiş ancak yeterli olamamış. Köpek olaydan yaklaşık 10 gün sonra kliniğimize geldi. Bize geldiğinde 33 derece vücut ısısı vardı. Şokta, yarı ölü hali ile geldi. Tedaviye aldık ve röntgen çektik. Röntgende iki yavrunun ölü halde anne karnında parçalanmış olduğunu tespit ettik. Hemen ameliyata aldık. Gördüğünüz gibi çok zayıf. Ameliyatı da kaldırması bir umut oldu. Ameliyat sonrası hızlı bir iyileşme ve şu anda kendi başına yiyor. Ancak daha önce hortumla besliyorduk. Şimdi sağlığına kavuştu. Bugün sahibine teslim edeceğiz. Bu Barak cinsi av köpeği çok değerli. Sahibi aslında bizlerden özellikle kısırlaştırılmaması için rica etmişti. Ancak maalesef yumurtalıkları parçalanmış, karın zarı iltihaplanmıştı. Çok büyük bir ameliyat geçirdi. Ortalama 17-18 gün ölü yavruları anne karnında taşımış. Çok büyük bir savaş ve mücadele vermiş. Bu mücadeleyi kazandı" dedi. nbsp;

YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...