Anne ile zihinsel engelli oğlunun dram dolu hayatı

/ Kaynak: DHA
Anne ile zihinsel engelli oğlunun dram dolu hayatı

YAŞAM Haberleri  / DHA

Ankara'nın Altındağ İlçesi'nde zihisel engelli oğlu 34 yaşındaki Yasin Murat ile yaşayan 59 yaşındaki Hüsne Özel'in çaresizliği yürek burkuyor.

Askerde bunalım geçiren oğlunun eve yüzde 80 zihinsel engelli olarak döndüğünü, eşinin de 2 yıl önce kendisini boşayıp ortadan kaybolduğunu belirten Özel, 350 lira kirayla oturdukları tek odalı gecekondunun kirasını 7 aydır ödeyemediğini, nbsp;ekmeğe muhtaç bir yaşam sürdüklerini söyledi. Altındağ'ın Sakarya Mahallesi, Eğriyol Sokak'ta tek odalı gecekonduda oğluyla birlikte yaşam mücadelesi verdiklerini anlatan Hüsne Özel, devletin oğlu için verdiği ayda 380 TL engelli parası dışında gelirlerinin olmadığını kaydederek şöyle dedi:
"İki yıl önce eşim beni boşayıp kayıplara karıştı. Eskiden temizlik işleri yaparak ihtiyaçlarımızı karşılayabiliyordum. Şimdi yaşım ilerlediği için bana kimse iş de vermiyor. nbsp;Komşular da yardım etmese, aç kalacağız. Ankara Büyükşehir Belediyesi geçen yıl verdiği yardımları kesti. Bu nedenle devlet büyüklerinden yardım istiyorum. Hiçbir kurumdan da yardım ve destek alamıyoruz." nbsp;

KIZINI, 7 YIL ÖNCE DAMADI ÖLDÜRMÜŞ

Zihinsel engelli oğlunun sürekli psikolojik tedavi gördüğünü, sık sık kaybolduğunu anlatan Hüsne Özel şöyle devam etti:
"Gittiği yerden ya polisler bulup getiriyor, ya da bildik ve tanıdıklar yardımı ile bulunup eve getiriliyor. Oğlum Yasin, sık sık sinir krizi geçiriyor. Aklını kaybettiğinde hiçbir şeyin farkına varmadan vurup- kırıyor. Bu nedenle sürekli nbsp;yanında birilerinin olması gerekiyor. Oğlum askere gitmeden önce çok uysal ve sakin bir insandı. Ne olduysa askerde nöbet sırasında olmuş. 2001 yılında, Çorum'un Alaca İlçesi'nden sağlam olarak askere giden oğlum, eve yüzde 80 zihinsel engelli olarak döndü. 14 yıldır bu çocukla uğraşmaktan, yaşamımdan bıktım. İmam nikahlı bir kızım da 7 yıl önce kocası tarafından bıçaklanarak öldürüldü. Kızımın acısı bir taraftan, zihinsel engelli oğlumla açlıkla, yaşamla mücadelesi edemez duruma düştüm. Zihinsel engelli çocuğuna bakan ailelere bakım parası verildiği söyleniyor. Kime, nereye başvuracağımızı bilemiyorum. Devlet yetkilerinden durumumuzu evimize gelerek görmelerini istiyorum."

YAŞAM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...