HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Vefalı Zozo! Hergün mezarının başına gidiyor

Vefalı Zozo! Hergün mezarının başına gidiyor

YAŞAM Haberleri

Ordu'da kangal cinsi köpek Zozo, bir yıl önce hayatını kaybeden sahibi İsmail Öztürk'ün mezarını hergün ziyaret ediyor

Zozo, her gün mutlaka 5 dakikasını evin yanında bulunan sahibinin mezarında geçiriyor. Sahibine olan sadakati ile dikkat çeken, adına filmler yapılıp Japonya'da heykeli dikilen 'Hackiko' adlı köpeğin hikayesinin bir benzeri Ordu'da yaşanıyor.


1.5 yıl önce henüz yavru iken aldığı köpeği Zozo'yu çok seven İsmail Öztürk, geçen yıl 10 Şubat 2014 tarihinde vefat etti. Öztürk, evin yakınında bulunan aile kabristanlığına defnedildi. Sahibinin vefatından sonra onun yokluğuna alışamayan Zozo, o günden bu yana her gün sahibinin mezarını ziyaret ediyor. Her gün mutlaka 5 dakika kadar sahibinin mezarını ziyaret eden Zozo, görenleri imrendiren bir sadakat ve vefa örneği sergiliyor.
"HER GÜN MUTLAKA MEZAR ÜSTÜNE GELİYOR"
İsmail Öztürk'ün oğlu Zafer Öztürk, Zozo'yu henüz bir haftalık iken aldıklarını belirterek, "Babam Zozo'yu çok severdi. Adeta çocuğu gibi baktı. Babamı bir yıl önce kaybettik. Ben birkaç kere mezar üstüne geldiğimde Zozo'yu mezar üstüne yatıp uzanmış gördüm. Zaman zaman benimle birlikte gelir mezarın üzerine yatar, uzanır sadakatini gösterir" dedi.
İsmail Öztürk'ün torunu Furkan Öztürk de Zozo'nun sadık bir köpek olduğunu ifade ederek, "Zozo, dedemin vefatından kısa bir süre önce geldi bize. Her mezar üstüne gelişimizde bizimle birlikte geldi, kimi zaman mezarın üstüne yattı. Kimi zaman köyde kaldığımda onu burada mezar üstünde gördüğüm oldu. Daha önce çok köpeğimiz oldu. Ama ben ilk defa böyle bir köpek gördüm. Zozo, çok farklı" diye konuştu. ##tgvideo##
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...