'Evlilik desteği' için başvuran olmadı!

/ Kaynak: AA
'Evlilik desteği' için başvuran olmadı!

YAŞAM Haberleri  / AA

Edirne Valiliğinin, erken yaşta evliliğin önüne geçmek için düğün masraflarının bir kısmını karşılamayı içeren desteğinden henüz yararlanan olmadı.

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Edirne Genç İşadamları Derneği'nin bir otelde küçük yaşta evliliklere dikkat çekmek için hazırladığı projenin galasında, erken yaşta evlilikler ve sonrasında yaşanan acıların sadece Romanların değil Türkiye'nin sorunu olduğunu söyledi.


Erken yaşta evliliklerin, cezaların artırılmasına rağmen devam ettiğini belirten Şahin, Edirne erken yaşta evliliklerin önünde geçmek için genelge yayımladıklarını anımsattı.


Genelge doğrultusunda, Romanların düğün harcamalarının bir kısmının karşılanacağını ifade eden Şahin, şöyle konuştu: nbsp;


"Romanlar eğer 18 yaşını ikmal edip evlendiriliyorsa veya anne babasının rızasıyla 17 yaşını bitirdikten sonra evlendiriliyorsa, 'Bu Romanların hamam masraflarını ben karşılayacağım' dedim. Ben zannediyorum ki bunlar 15 - 20 kişi gider hamama oysa ki hamamı kapatıyorlarmış. Bin 500 lira hamam desteği vereceğimizi söyledik. Sadece hamam değil, gelinlik, makyaj malzemesine kadar destek olacağız yeter ki kanuni yaşta evlenin dedik ama yardımlar için henüz başvuran olmadı."


Şahin, ayrıca kolluk kuvvetlerinin Edirne merkez ve ilçelerinde Roman düğünlerini yasal olmayan durumlara karşı denetlediğini vurguladı. nbsp;


Edirne Genç İş Adamları Derneği (EGİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Hakan İnci de hazırladıkları kamu spotlarının ulusal kanallarda yayınlanması için çalışma yapacaklarını söyledi.


Edirne Kakava Şenliklerini Araştırma ve Geliştirme Derneği Başkanı Erdem Güyümgüler ise var olan sorunu tanımlamanın çözüm için en büyük aşama olduğunu kaydetti.


Konuşmaların ardından katılımcılar, Batuhan Kurt'un yönettiği, erken yaşta evlilik sonrası doğumda ölen anne ve hapse düşen bir babanın çocuğunun yaşadığı dramı anlatan "Ey Kaf Dağı Elma Dedim Neden Çıkmadın" adlı filmi izledi.

YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...