Unutkanlığın da bu kadarı...

Unutkanlığın da bu kadarı...

YAŞAM Haberleri

Bursa'da vatandaşlar, toplu taşıma araçlarında gitar ve ney gibi müzik aletlerini unuturken en ilginci de koltuk değneği oldu...

Bursa'daki hafif raylı sistem, tramvay ve halk otobüslerinde gitar, oyuncak ayı, cep telefonu, gözlük ve koltuk değneğinin yanı sıra yağmurlu havalarda en çok şemsiye, güneşli günlerde de gözlük unutuldu.

Bursa Büyükşehir Belediyesine bağlı Ulaşım Toplu Taşım İşletmeciliği Turizm San. Ve Tic. A.Ş. (BURULAŞ) toplu taşıma araçlarında unutulan ilginç eşyalar dikkati çekiyor.

Yolcular en çok, yağmurlu havalarda şemsiye, güneşli günlerde ise gözlük unutuyor. Gitar, oyuncak ayı, cep telefonu, gözlük ve bazı kişisel eşyalar, BURULAŞ'a ait Kayıp Eşya Bürosunda muhafaza ediliyor. Eşya sahiplerinin unuttukları eşyaları alma imkanı buldukları büroda, kalanlar ise bir yıl aradan sonra satılarak elde edilen gelir yardım kuruluşlarına aktarılıyor.

- Koltuk değneğini, bebek arabasını unutan bile var

Kayıp Eşya Bürosu çalışanı Havva Çetin, günlük hayatta kullanılan ve araçlarda unutulduktan sonra kendilerine ulaştırılan eşyaların başında kimlik ve öğrenci kartlarının geldiğini söyledi.

En fazla unutulan eşyalara ilişkin bilgi veren Çetin, "Yağmurlu havalarda en çok şemsiye kaybediliyor ama şemsiyelerini almaya gelenler de olabiliyor. Vatandaşlarımız, gitar ve ney gibi müzik aletlerini de unutabiliyor. Geçenlerde ney unutulmuş ama ne yazık ki sahibini bulamadık. Bir bebek arabası da bize getirilmişti. Bunlardan en ilginci de koltuk değneği. Sahibi bunu nasıl unutuyor, bu da ilginç bir durum" dedi.

Kayıp hiçbir eşyanın çöpe atılmadığını anlatan Çetin, süresi dolduğu halde sahibi bulunmayan eşyaların bir bölümünü Yıldırım Belediyesine ait, ihtiyaç sahiplerinin yararlandığı "sevgi market"e verdiklerini kaydetti.

Çetin, "Eşyaların bir kısmını da huzurevinde düzenlediğimiz kermeste satarak, gelirini yardım derneklerine bağışlıyoruz. Yolcularımız belki de eşyalarını unutarak farkında olmadan iyilik yapıyor. Belki de o eşyalar ihtiyacı olan birilerine gidiyor. Bursalılar, eşyalarını kaybettikleri için üzülmesin, o eşyalar mutlaka değerlendiriliyor" diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...