Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Ormanlık alana düşen genç paraşütçü ölümden döndü

Ormanlık alana düşen genç paraşütçü ölümden döndü

YAŞAM Haberleri

Tekirdağ'ın Şarköy ilçesindeki Nişantepe mevkisinden yamaç paraşütüyle uçuş yaptığı sırada ormanlık alana düşen sporcu, ekipler tarafından kurtarıldı.

Yamaç paraşütü ile uçuş yapmak için İstanbul'dan Uçmakdere Mahallesi'ne gelen 23 yaşındaki Nuh Aslan, Nişantepe mevkisindeki 600 metrelik piste çıktı. Uçuşa başladıktan bir süre sonra paraşütü kapanan sporcu, havalandığı pistten yaklaşık 250 metre ilerideki yamaçta ormanlık alana düştü.

Pistte bekleyen diğer yamaç paraşütçülerinin durumu fark etmesi üzerine, jandarmaya ve sağlık ekiplerine haber verildi.

Paraşütçünün, yoldan yaklaşık 40 metre aşağıda dik bir yamaçta bulunması nedeniyle Tekirdağ AFAD ve itfaiye ekiplerinden yardım istendi.

Olay yerine ulaşan ekipler, halatlar yardımıyla aşağıya inerek, ilk müdahaleyi yaptı. Hafif yaralanan yamaç paraşütçüsü, sedyeye konularak halatlar yardımıyla yukarıya çekildi ve ambulansla Tekirdağ Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Yaklaşık 2 saat süren kurtarma çalışmasına jandarma ekipleri de destek verdi.

Nuh Aslan'ın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...