Likya Yolu'nu sanayide yaptırdığı protezlerle geçti

/ Kaynak: AA
Likya Yolu'nu sanayide yaptırdığı protezlerle geçti

YAŞAM Haberleri  / AA

Marmara Depremi'nde iki ayağını da kaybeden Ufuk Koçak, 509 kilometrelik Likya Yolu yolculuğunu, sanayide yaptırdığı protez ayaklarıyla tamamladı.

Yaklaşık 4 ay doğada yaptığı hazırlıkların ardından 15 Nisan'da çıktığı yolculuğu 28 Mayıs'ta tamamlayan 39 yaşındaki Ufuk Koçak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, uzun süredir Likya Yolu'nu yürümeyi planladığını, yürüyüş için arkadaşı Özcan Şarlı ile 4 ay antrenman yaptığını söyledi.


Kocaeli'de, yürüyeceği yola benzer parkurlarda çalıştığını ifade eden Koçak, orada yürüyebilmesi için ilave protezler yapılmasına ihtiyaç duyduğunu kaydetti.


Protezlerden birini İzmit'te bir şirkete tasarlattığını, diğerini de kendi tasarladığını anlatan Koçak, sanayide yaptırdığı bu protezlerle 15 Nisan'da Likya Yolu'nu yürümeye başladığını dile getirdi.


"Bir parkuru 4 gün emekleyip sürünerek tamamladım"


Koçak, yolun beklediğinden daha zorlu çıktığını aktararak, "Doğayla barışık bir insan olduğum için sadece bu yolu adımlamak yetmeyecekti bana, engellenen insanları anlatmam gerekiyordu. Doğaya ve hayata dair ne kadar spor varsa onları yapmam gerekiyordu. Bir parkuru 4 gün emekleyip sürünerek tamamladım. Yelkenli, rüzgar sörfü, at ve atv ile geçtiğim parkurlarım oldu. Bunların içinde dalış yaptım. İnsanlarla buluştuğum yerlerde engellilik konusunda brifingler verdim. Hayat hikayemi anlattım" şeklinde konuştu.


Yürüyüş sırasında 2 bin 365 metre ile zirveye çıktığını, dalış yaparak yerin 44 metre de altına indiğini anlatan Koçak, yolculuk boyunca su altında kalan batık şehirleri de ziyaret ettiğini bildirdi.


"Kısa protezlerimle kaplumbağa adımları atarak ilerledim"


Yolu 8,5 milyon engelli için yürüdüğünü anlatan Koçak, "Parkur bana bitecek gibi gelmedi. Kısa protezlerimle kaplumbağa adımları atarak ilerledim. Bittikten sonra içimi huzur kapladı. Türkiye ve dünyaya insanların engelli değil, engellenen olduğunu anlatabilmenin mutluluğu vardı" dedi.

YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...