Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'Koruyucu aile sayısı 15 yılda 9 kat arttı'

/ Kaynak: AA
'Koruyucu aile sayısı 15 yılda 9 kat arttı'

YAŞAM Haberleri  / AA

"Gönül Elçileri Projesi" sayesinde 15 yılda koruyucu aile sayısının 9 kat arttığı belirtildi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Aile Yanında Destek Hizmetleri Daire Başkanı Nusret Soylu, koruyucu aile sayısının son 15 yılda yaklaşık 9 kat artarak 4 bin 350'ye ulaştığını söyledi.

Soylu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, koruyucu aile uygulamasının temelini "aile yanında bakım hizmeti" oluşturduğunu belirtti.

Aile yanında bakım hizmetini, çocuklar için birinci tercih olarak gördüklerini vurgulayan Soylu, bu imkandan yararlanan çocukların eğitim ve davranışlarında olumlu gelişmeler olduğunu dile getirdi.

Soylu, koruyucu aile sayısının, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde gerçekleştirilen "Gönül Elçileri Projesi" ve Bakanlığın teşvikleri sayesinde arttığını ifade etti.

"Koruyucu aile sayısı 15 yılda 9 kat arttı"

Koruyucu aile sisteminin gelişmiş ülkelerde uygulandığına dikkati çeken Soylu, şunları kaydetti:


"Özellikle son 5 yılda yapılan çalışmalar sayesinde koruyucu aile sayısındaki artış yüzde 5'ten yüzde 40'a çıktı. Türkiye'de koruyucu aile yanında bakımını sağladığımız çocuk sayısı 2000'li yıllarda 500 iken bugün 4 bin 350'ye çıktı. Yani 15 yılda koruyucu aile sayımız 9 kat arttı. Bu başarıda toplumdaki duyarlılığın önemi çok büyük. Her çocuğun bir ailesinin olmasını hedefliyoruz. 'Hiçbir çocuk ne gerekçe olursa olsun anne baba şefkatinden yoksun kalmasın' diye gayret gösteriyoruz. Devlet her şey yapabilir, çok konforlu mekanlar döşeyebilir ama anne baba şefkati sadece aileler aracılığıyla sağlanabilir."

YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...