Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Ekiplerin dikkati 118 kilo eroini yakalattı

/ Kaynak: AA
Ekiplerin dikkati 118 kilo eroini yakalattı

YAŞAM Haberleri  / AA

Zonguldak Limanı'nda ilk kez yurt dışına çıkacak TIR'dan şüphelenen ekiplerin yaptığı arama sonucu 118 kilo eroin ele geçirildi.

Edinilen bilgiye göre, İstanbul'dan uyuşturucu madde yükleyen ve Ukrayna uyruklu M.T'nin kullandığı (52) BH 3106 XM dorse plakalı TIR, daha sonra Karabük'ün Safranbolu ilçesine gelerek resmiyette gözüken yükü ızgaraları doldurdu. Daha sonra Zonguldak Limanı'na gelen TIR, tüm işlemlerinin ardından Ukrayna'ya gideceği gemiye bindi. Ancak TIR'ın Zonguldak'tan ilk kez yurt dışına çıkacak olmasından şüphelenen Zonguldak Gümrük Muhafaza Müdürlüğü Kaçakçılık ve İstihbarat Şubesi ekipleri x-ray cihazına sokarak tarama yaptı. X-ray cihazının farklı yoğunlukta maddeleri göstermesi üzerine TIR özel hangara alındı. Ekipler narkotik köpekleri ile TIR'ın dorsesinde arama yaptı. Köpeklerin dorse tabanına tepki vermesi üzerine, spiral ile tabanda bulunan özel kaplama kesildi. Yapılan kontrolde 115 paket içine gizlenmiş toplam ağırlığı 118 kilo 486 gram eroin ele geçirildi.

ZONGULDAK VALİSİNDEN TEBRİK
Sabahın ilk ışıklarına kadar süren operasyonun ardından Zonguldak Valisi Ali Kaban, Gümrük Muhafaza Müdürlüğü'ne gelerek uyuşturucunun ele geçirildiği TIR'ı inceledi ve yetkililerden bilgi aldı. Vali Ali Kaban'a Zonguldak Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Şube Müdürü Hacı Osman Aksu ile Zonguldak Emniyet Müdürü Osman Ak da eşlik etti. Zonguldak'tan geçirilen ve Ukrayna'da yakalanan eroine işaret eden Zonguldak Valisi Ali Kaban, "Yaklaşık bir 8 ay önce bu konuda yoğun bir dikkat kesilmemiz gerektiğine dair bir hadise olmuştu. Bunun neticesi olarak yüklü miktarda uyuşturucu madde yakalandı. Bu konuda gerçekten dikkatleri ve hassasiyetlerinden dolayı gerek Gümrük Muhafaza Müdürlüğümüzü, gerekse Emniyet Müdürlüğümü kutluyorum. Şu anki süreçleri devam ediyor. Konu yargıya intikal etmiş durumdadır. Dün akşam bir vali yardımcısı arkadaşımızın nezareti ile, arkadaşlarımız yoğun bir çalışma gerçekleştirdiler. Sabaha kadar çalıştılar. Güzel bir çalışma oldu. Benim sürekli talimatlandırmam ile olabilecek her türlü ihtimali düşünerek konu bir noktaya getirildi ve yargıya intikal ettirildi" dedi.
Gözaltına alınan sürücü M.T. ise adliyeye sevk edildi. Ele geçirilen uyuşturucunun piyasa değerinin ise yaklaşık 40 milyon dolar olduğu öğrenildi.

YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...