Eski hükümlüler kura ile iş sahibi oldu

/ Kaynak: DHA
Eski hükümlüler kura ile iş sahibi oldu

YAŞAM Haberleri  / DHA

Zonguldak'ta, Türkiye Taşkömürü Kurumu'na eski hükümlü kadrosuna alınacak 12 kişi, başvuruda bulunan 142 kişi arasında yapılan kura çekilişiyle belirlendi.

TTK, kamu kurumlarında çalışan kişi sayısının yüzde 2'si oranında eski hükümlü çalıştırma zorunluluğu hükmü kapsamında 5 meydan ve çevre işçisi, 6 şoför, 1 makine operatörü almak için Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü'ne başvurdu. 12 kişilik eski hükümlü kadrosuna 142 kişi başvuruda bulundu. Başvuruların sona ermesinin ardından TTK İş Sağlığı, Güvenliği ve Eğitim Daire Başkanlığı'nda kura çekilişi yapıldı. Talih oyunlarında kullanılan şans topları ile noter huzurunda gerçekleştirilen kura çekilişinde iş başvurusunda bulunanlar büyük heyecan yaşadı. Bazı adaylar cep telefonlarıyla kura çekilişini görüntüledi. Kura çekilişinde 12 isim belirlendi. İşe girmeye aday olan 12 kişi için ayrıca 2'şer yedek isim belirlendi. TTK'da yapılacak mülakat sonunda 12 kişi kurumda iş başı yapacak.

YAŞAM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...