İfadeler kan dondurdu, Enes'in son sözleri ise yürek yaktı!

/ Kaynak: AA
İfadeler kan dondurdu, Enes'in son sözleri ise yürek yaktı!

YAŞAM Haberleri  / AA

6 yaşındaki Enes Tosun'u öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan zanlı G.T, cumhuriyet savcılığında verdiği ifadede Tosun'u A.T'nin öldürdüğünü iddia etti.

Iğdır'da Tuzluca ilçesinde 6 yaşındaki Enes Tosun'u öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan zanlı G.T, Tosun'u A.T'nin öldürdüğünü ancak kendisinin çuvala koyarak, gömdüğünü öne sürdü. Alınan bilgiye göre, ilçeye bağlı Güllüce köyünde kaybolmasının ardından 5 gün boyunca aranan ve bir akrabasının bahçesinde şeker çuvalının içinde gömülü cesedi bulunan Tosun'un öldürülmesiyle ilgili tutuklanan G.T, A.T. ve M.T'nin cumhuriyet savcılığında verdiği ifadeler ortaya çıktı. Enes Tosun'un katil zanlısı olarak ilk tutuklanan yengesi G.T, verdiği ifadede, gönül ilişkisi yaşadıkları A.T. ile uygunsuz vaziyetteyken Enes'in odaya girdiğini belirtti.
Enes'in açık olan kapıdan çocuklarıyla oynamak için eve geldiğini belirten G.T, "Enes bizi uygunsuz şekilde gördü, kaçmak istedi. A.T, Enes'i yakaladı, 'bunu öldürmezsek herkese anlatır' dedi. Bağırmasın diye yazmayla ağzını kapadı. A.T. bunları yaparken Enes 'bırakın beni' diye bağırıp, ağladı. A.T. Enes'e 'seninle oyun oynuyoruz, şaka yapıyoruz, bir şey yapmayacağız' dedi. Kendisine 'öldürme benimde çocuğum var' dediğim A.T, 'geri dönüş yok, sen çık dışarıda kuyu kaz' diyerek beni dışarı gönderdi. Ben kuyu kazıp içeriye girdiğimde Enes yerde yatıyordu. Kabloyla ellerini ve ayaklarını bağlamıştı. A.T, bana 'ben gidiyorum, şüphe çekmeyelim. Sende cesedi hallet' dedi. Bende cesedi torbaya koyup evin önündeki patates tarlasına gömdüm" şeklinde ifade verdi.
Atılı suçlamayı kabul etmeyen diğer zanlı A.T. ise olay günü tarlasını biçtiğini bir şey almak için geldiği evinde Enes'in kaybolduğunu duyduğunu ileri sürdü.

Aynı gün Enes'i arama çalışmalarına katıldığını anlatan A.T, "G.T'nin verdiği ifadesini kabul etmiyorum. G.T ile aramızda ilişki olduğunu, kendisiyle telefonda görüştüğümü kabul ediyorum ancak Enes'in öldürülmesine dair beyanlarını kabul etmiyorum. G.T. ve ailesi ile aramızda herhangi bir husumet yoktur, hatta akrabalarımdır. Bana neden iftira attığına dair bilgim yoktur" diye konuştu.
G.T'nin eşi M.T. de çobanlık yaptığı için olay günü sabah erken saatte evden ayrıldığını, daha sonra kaybolduğunu öğrendiği Enes Tosun'u bulmak için arama çalışmalarına katıldığını ifade etti.

Olayın ardından sonraki gün tekrar aynı saatte hayvanları alarak meraya gittiğini ve 6 gün boyunca arama çalışmalarına katıldığını dile getiren M.T, "Enes'in kaybolduğu süre boyunca sürekli aramalara katıldım. Günün büyük kısmında sürekli hayvanların başında olduğum için eşimi çok az gördüm. Bu süre boyunca herhangi bir hareketinden de şüphelenmedim ancak eşimin beni aldattığına dair kuşkularım vardı. Benim Enes'in gerek kayıp olması gerek öldürülmesi olaylarıyla hiçbir alakam yoktur" savunmasını yaptı.

- Olay

Oynamak için 29 Haziran Pazartesi günü evinden çıkan ve bir daha haber alınamayan Enes Tosun'un cesedi, 4 Temmuz Cumartesi günü Emniyet Genel Müdürlüğünden gelen ekip ve özel eğitimli köpekler sayesinde akrabasına ait bahçede toprağa gömülü halde bulunmuş, olayla ilgili gözaltına alınan akrabaları G.T, A.T. ve M.T. tutuklanmıştı.

YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...