Suriyeli engelli akülü araç yardımı bekliyor

/ Kaynak: AA
Suriyeli engelli akülü araç yardımı bekliyor

YAŞAM Haberleri  / AA

Adıyaman'da yaşayan Rıdvan Halil Musa, şarapnel isabet eden bacağının kesilmesi ve şeker hastası olması nedeniyle yürüyemiyor.

Adıyaman'da, şarapnel yarası iyileşmediği için bacağı kesilen Suriyeli engelli, hayırseverlerden akülü araç yardımı bekliyor.


Halep'te yaşayan Rıdvan Halil Musa'nın (65), yaklaşık 1 yıl önce rejime bağlı birliklerin saldırısı sonucu bacağına şarapnel parçası isabet etti. Şeker hastalığı da bulunan Musa'nın yarası uzun süre iyileşmediği için bacağı kesildi. nbsp;Daha sonra ailesiyle Türkiye'ye sığınan Suriyeli engelli, İHH gönüllülerinin desteğiyle ayakta durmaya çalışıyor. nbsp;


Musa, gazetecilere yaptığı açıklamada, şeker hastalığı ve engelli olması nedeniyle bütün gününü evde geçirmek zorunda kaldığını söyledi.


Şeker hastalığının giderek kendisine daha fazla rahatsızlık vermeye başladığını belirten Musa, "Şu anda diğer ayağımda da yaralar çıkmaya başladı. Doktorlar bu yaraların hastalık nedeniyle iyileşme şansının zor olduğunu ve ileride bu bacağımın da kesileceğini söylediler. Engelli olduğum için çalışamıyorum bundan dolayı hayırseverlerden akülü araç talep ediyorum" diye konuştu. nbsp;

YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...