İtfaiye aracına ateş açıldı

/ Kaynak: İHA
İtfaiye aracına ateş açıldı

YAŞAM Haberleri  / İHA

Çanakkale'de bir mahallede barakada çıkan yangını söndürmeye giden itfaiye erlerine taşlı sopalı saldırı gerçekleştirildi

Olay, gece yarısı 00.00 sularında Atatürk Mahallesi'nde meydana geldi. Bara yangını ihbarı alan itfaiye ekipleri, yangının olduğu bölgeye gitti. Kısa sürede yangını söndüren ekiplere, kimliği belirsiz kişi yada kişiler tarafından pompalı tüfekle ateş açıldı. Yangın söndürme esnasında ateş açılan tüfeğin sesini duymayan itfaiye ekipleri, Çanakkale Belediye İtfaiye Müdürlüğü'ne geldiklerinde olayı fark edip, durumu polis ekiplerine haber verdi. İtfaiye Müdürlüğü'ne gelen polis ekipleri, itfaiye erlerinin ifadesini aldıktan sonra yangın söndürme aracında da incelemelerde bulundu.
"DEMİR SOPA VE TAŞLARLA SALDIRDILAR" nbsp;
Olay yerine ulaştıklarında demir sopa ve taşlarla kendilerine saldırıldığını iddia eden Çanakkale Belediyesi İtfaiye Eri Tayfun Savran, "Saat 11.58 civarı itfaiyemize ihbar geldi. Buradan arkadaşlarla birlikte iki dakika içerisinde mahalleye ulaştık. Mahalleye ulaştığımız sırada arkadaşlar bize demir sopa ve taşlarla saldırıda bulundular. Olay yerinde, tam arabadan ineceğimiz sırada bir ses duyduk. Bu sesin silah sesi olduğunu tabi ki anlamadık ve ilk etapta yangın yerinden bir şeylerin patladığını tahmin ettik. İndik, yangına müdahale ettik, söndürdük. Ondan sonra geldiğimizde arabamızı kontrol ederken saçma izlerini gördük. Polislere ve amirlerimize haber verdik" dedi. nbsp;
"BU OLAY TÜRK İTFAİYECİLERİNE YAPILMIŞ BİR SALDIRIDIR" nbsp;
Yaşanan bu olayın Türk itfaiyecilerine yapılmış bir saldırı olduğunu belirten Çanakkale Belediyesi İtfaiye Amiri Türker Özer, "Bu olayı kınıyorum arkadaşlar. Çünkü bu durum sadece Çanakkale Belediyesi'nde görev yapan itfaiyecileri değil, Türk itfaiyecilerine yapılmış bir saldırıdır. Biz dil, ırk ayrımı yapmadan her türlü vatandaşımıza hayatları açısından bir yardımda bulunuyoruz. Mallarını da canlarını da kurtarıyoruz ama bizim can güvenliğimiz yok. Bunun neden yapıldığını bir türlü anlamış değilim ve anlayamam da herhalde. Her türlü yardımı yapıyoruz. Yolumuz sulansın diyorlar, gidiyoruz suluyoruz. Yangın çıktı diyorlar elimizden geldiği kadar, kendi hayatımızı hiçe sayıyoruz ve onların hayatlarını mallarını kurtarmaya çalışıyoruz. Şu yapılmış olay kesinlikle saygısızlıktır ve Türk itfaiyecilerine yapılmış bir saldırıdır. Esefle kınıyorum" diye konuştu.
Polis, olayla ilgili soruşturma başlattı.


YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...