Babalarının okumalarına izin vermediği 2 kız kardeş bakın ne yaptı

Babalarının okumalarına izin vermediği 2 kız kardeş bakın ne yaptı

YAŞAM Haberleri

Adana'da babaları tarafından ilköğretimi bitirdikten sonra liseye gitmelerine izin vermeyen kız kardeşler bakın ne yaptı...

Adana'nın Ceyhan İlçesi'nde ilköğretimi bitirdikten sonra liseye gitmesine izin vermeyen babasını polise şikâyet eden ve babasının ikna edilmesiyle liseye başlayan 18 yaşındaki B.Ş., şimdi üniversite yolunda...Tercihini bilgisayar programcılığı bölümünden yana kullanan genç kız, artık üniversiteli olmak için gün sayıyor. Genç kızın ablası A.Ş.'nin de eğitim hayatı kız kardeşi B.Ş. gibi babası tarafından engellenmek istendi ancak akrabalarının iknasıyla abla önce liseye, sonra da Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi'nde kimya bölümüne gitti. Öğrenciliğinde harçlığını çalışarak çıkaran abla da 1 yıl önce mezun oldu ve bir dershanede kimya öğretmenliği yapıyor.
nbsp;
AİLELERİNDEN ALINMIŞLARDI
Ablası gibi üniversiteye gitmek istediğini söyleyen B.Ş., "Babam okuldan almak isteyince polise şikâyet etmiştim. Polis, babamı ikna etti. Şimdi liseyi bitirdim. Ben ve ablam mücadele edip kazandık. Ailemiz şimdi bizimle gurur duyuyor" dedi.
nbsp;
İstanbul'da da 2012 yılında, ailelerinin okutmadığı 13 ve 14 yaşlarındaki iki kız arkadaş, polise sığınıp ailelerinin kendilerini dövdüğünü iddia edince devlet iki küçük kızı yetiştirme yurduna yerleştirmiş ve eğitimlerine devam etmelerini sağlamıştı. 222 sayılı İlköğretim ve Eğitim Kanunu'na göre çocuğunu okula yollamayan aileye her gün için 15 TL para cezası var. Bu cezaya rağmen göndermeyen ise 500 TL idari para cezası alıyor.
(Habertürk)


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...