Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İstanbul'da dehşet!

/ Kaynak: DHA
İstanbul'da dehşet!

YAŞAM Haberleri  / DHA

Fatih'te bir işyerinde çıkan yangında 3 kişi, itfaiye ekipleri tarafından kurtarılırken, mahsur kalan köpeklerden biri oksijen maskesiyle kurtarıldı.

Fatih, Seyit Ömer Mahallesi, Mecit Bey Sokak, 33 numarada bulunan bir mobilya döşeme atölyesinin giriş katında saat 04.30 sıralarında henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Mahalleli tarafından fark edilen yangına, Kocamustafapaşa, Fatih ve Zeytinburnu'ndan itfaiye ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, yanan işyerine müdahale etmeye başladı. Polis ekipleri de sokak girişlerine emniyet şeridi çekerek güvenlik önlemi aldı.

MAHSUR KALAN 3 KİŞİ KURTARILDI
Bu sırada içeride mahsur kalanlar olduğu bilgisini alan itfaiye erleri, yoğun dumanla kaplı olan işyerinin bodrum katına ulaştı. Mahsur kalan 3 kişiyi omuzlayan itfaiye erleri, yaralıları dışarı çıkartıp, olay yerinden hazır bekletilen sağlık ekiplerine teslim etti. Yaralılardan durumu ağır olan bir kişi, yapılan ilk müdahalesinin ardından ambulansla İstanbul Üniversitesi, İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılırken, dumandan etkilenen 2 kişi de çevredeki hastanelere sevk edildi. Yangına müdahale ederken dumandan etkilenen bir itfaiye eri de olay yerinde hazır bekletilen ambulansa alındı.
İstanbul'da dehşet!
DUMANDAN ETKİLENEN KÖPEK OKSİJEN MASKESİYLE HAYATA DÖNDÜRÜLDÜ

İtfaiye ekipleri, işyerinin bodrum katında bulunan 3 kişi ile birlikte içeride mahsur kalan bir köpeği de yangından kurtarmayı başardı. Hareketsiz vaziyette kaldırıma yatırılan köpeğe ilk müdahalesi bir itfaiye eri tarafından yapıldı. Oksijen maskesini çıkartan itfaiyeci, maskeyi köpeğin ağzına yaklaştırarak hava almasını sağladı. Köpeğin kurtarılması için seferber olan mahalleli tarafından da yüzüne su dökülen köpek, yapılan yaklaşık 15 dakikalık müdahalenin ardından gözlerini açmayı başardı.
Bitişikteki dükkanda mahsur kalan bir başka köpekte, vatandaşlar tarafından işyerinin camları balyoz ve kazmalar yardımıyla kırılarak kurtarıldı. İçeriye giren bir vatandaş tarafından kurtarılan köpek daha sonra dumandan etkilenmemesi için olay yerinden uzaklaştırıldı.
Yaklaşık yarım saatte kontrol altına alınan yangın sonucu, işyerinde maddi hasar meydana gelirken, yangının çıkış sebebi ise araştırılıyor.


YAŞAM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...