Mersin'de büyük yangın, 1 mahalle boşaltıldı!

/ Kaynak: DHA
Mersin'de büyük yangın, 1 mahalle boşaltıldı!

YAŞAM Haberleri  / DHA

Mersin'in Gülnar ilçesindeki kızılçam ormanında çıkan yangına çok sayıda ekip müdahale ediyor.

Alınan bilgiye göre, Mersin'in Gülnar ilçesine bağlı Kocaşlı ile Büyükeceli mahalleleri arasındaki kızılçam ormanında yangın çıktığını gören vatandaşlar, durumu yetkililere bildirdi. nbsp;
Geniş bir alana yayılan yangına, Mersin Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı çok sayıda ekip, 5 helikopter, 1 uçak ve 30 arazözle müdahale etti.
Mersin Orman Bölge Müdürü Abit Baca, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kocaşlı ile Büyükeceli mahalleleri arasındaki yangının bir bahçeden çıkıp ormana sıçradığını söyledi.
Ekiplerin çalışmasının yoğun şekilde sürdüğünü ifade eden Baca, şöyle konuştu:
"Yangın kontrol altına alınamadı ancak ekiplerimizin yoğun çalışması sürüyor. Yangın şu an yerleşim yerleri için tehdit oluşturmuyor. 15 hektar alanda etkili olan yangına 5 helikopter, 1 uçak ve 30 arazözle müdahale ediyoruz. Rüzgar hafifledi kısa zamanda kontrol altına alırız diye düşünüyoruz. Kontrol altına aldıktan sonra da akşama kadar soğutma çalışmaları devam edecek."
Baca, alevlerin Mersin-Antalya karayoluna yakın bir bölgede olduğunu ancak trafik akışını etkilemediğini sözlerine ekledi.
Öte yandan, Kocaşlı Mahallesi'ndeki mezarlığın büyük zarar gördüğü öğrenildi.

YAŞAM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...