İzmir Valisi'nden Suriyeli çocuğun darbedilmesine tepki

/ Kaynak: AA
İzmir Valisi'nden Suriyeli çocuğun darbedilmesine tepki

YAŞAM Haberleri  / AA

Vali Toprak: 'İşletmecinin de büyük üzüntü içinde olduğunu biliyoruz. Ama üzüntü duymak yetmiyor, bu gibi yanlış fiillere kalkışmamak lazım'

İzmir Valisi Mustafa Toprak, Suriyeli bir çocuğu darbeden işletmecinin büyük üzüntü içinde olduğunu, ancak üzüntü duymanın yetmeyeceğini ve yanlış fiillere kalkışmamak gerektiğini söyledi.
Vali Toprak, Hilton Oteli'nde düzenlenen Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) 19. Olağan Genel Kurulu'nun ardından gazetecilerin sorusu üzerine, Suriye'den gelen sığınmacı bir ailenin çocuğunun Basmane'deki işletmeci tarafından darbedilmesine ilişkin görüntüler üzerine çocuğun, korunması, bakımı, ailesinin desteklenmesi için ilgili birimlere talimat verdiğini belirtti.
Toprak, "Çocuk şu anda Suriye'den gelen bir ailenin çocuğu olduğu için olay sonrasında çok fazla ortaya çıkmadı. Hangi ailenin çocuğu ona ulaşmaya çalışıyoruz. Çalışmalar daha detaylı noktaya gelecek. Takibi şikayete bağlı bir suç olduğu için öncelikle onu da almamız gerekiyor" dedi.
Dayak görüntülerinin herkesin içini burktuğunu kaydeden Toprak, şunları kaydetti:
"Dayanışmayı ortadan kaldıran bir davranış olmuştur. Konuya fiili olarak katılan işletmecinin de büyük üzüntü içinde olduğunu biliyoruz. Ama üzüntü duymak yetmiyor bu gibi yanlış fiillere kalkışmamak lazım. Gerekli incelemeyi başlattık. Ailesinin şikayetini alıp yola koyulacağız."
Suriyeli çocuğun gerekli ilgiye kavuşması için olayın takipçisi olduğunu aktaran Mustafa Toprak açıklamalarına şöyle sürdürdü:
"Yurtdışından, komşu bir ülkeden ülkemize gelen 2 milyona yakın olduğu ifade edilen misafirlerin her birine devletimizin yaptığı tüm kurumların yaptığı bu yardımı da göz önünden kaldıracak şekilde bir davranış kabul edilemez. Bu noktadan hareketle gereğini yapmamız gerekiyor. Suriye'den gelenlere yaptığımız yardımı ortadan kaldıracak şekilde kişisel bir yanlışın bir genel görüntüymüş gibi ortaya çıkmasını ben İzmir Valisi olarak kabul etmiyorum ve İzmirlilerin de kabul edeceğini zannetmiyorum. İzmir'e ve topluma mal edilemeyecek kişisel bir yanlışın takipçisi olacağız."
İzmir'de 65 bin Suriyelinin kayıt altına alındığını anımsatan Toprak, dilencilik yapılmasını tasvip etmediklerini ama dilencilik yapanlara da bu tarzda yaklaşılmaması gerektiğini sözlerine ekledi.
İzmir'in Basmane semtinde geçen hafta bir lokantada müşterilere kağıt mendil satmaya çalıştığı gerekçesiyle işletme sahibi tarafından dövülen Suriyeli çocuğun görüntüleri basına yansıyınca büyük tepki toplamıştı.

YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...