Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Soma'dan kurtuldu, akıma kapılarak öldü

/ Kaynak: DHA
Soma'dan kurtuldu, akıma kapılarak öldü

YAŞAM Haberleri  / DHA

Soma faciasından vardiya değişikliği sayesinde kurtulan ve 20 gün sonra evlenmeye hazırlanan Rahmi Sözüer, elektrik akımına kapılarak öldü.

Manisa'nın Soma İlçesi'nde 301 madencinin hayatını kaybettiği faciadan, arkadaşıyla yaptığı vardiya değişikliği sayesinde kurtulan ve 20 gün sonra evlenmeye hazırlanan 36 yaşındaki Rahmi Sözüer, İzmir'in Bayraklı İlçesi'nde elektrik akımına kapılarak yaşamını yitirdi.

Maden işçisi Rahmi Sözüer, 13 Mayıs 2014 tarihinde, 301 kişinin yaşamını yitirdiği Soma faciasından önce, vardiya değişimi için maden ocağına gitti. Arkadaşının, vardiya değişikliğiyle kendi yerine madene girmesiyle ölümden son anda kurtuldu. Faciada birçok arkadaşını yitiren ve bir daha kömür madenine girmek istemeyen Sözüer, İzmir'deki Bayraklı Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü'ne taşeron hizmet veren bir firmada, geçen temmuz ayında işe başladı. Yaklaşık 20 gündür burada çalışan Sözüer, geçen cumartesi günü sabah saatlerinde iş kazası kurbanı oldu. Bayraklı Belediyesi'nin Doğançay'daki şantiye alanına kamyonla dolgu malzemesi götüren Sözüer, yükü indirdiği sırada, damperli kamyonun kasası yüksek gerilim hattına temas etti. Bunun farkına varamayan Sözüer, elektrik akımına kapılarak yaşamını yitirdi.


Nişanlı olduğu ve 20 gün sonra evlenmeye hazırlandığı belirtilen Sözüer'in cenazesi, İzmir Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopsinin ardından memleketi Soma'da Yeşilli Camisi'nde kılınan namazın ardından toprağa verildi.

YAŞAM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...