Tren seferleri iptal edildi!

/ Kaynak: DHA
Tren seferleri iptal edildi!

YAŞAM Haberleri  / DHA

Kars'ın Sarıkamış İlçesi'nde yük trenine yapılan bombalı saldırı üzerine Kars tren seferlerini iptal ettirdi.

Sarıkamış İlçesi'ne bağlı Soğanlı Mevkii'nde geçen 30 Temmuz günü Erzurum'dan Kars'a Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Projesi (TANAP) için boru taşıyan 44 bin 882 sefer sayılı yük treninin geçişi sırasında PKK'lı teröristlerin raylara döşediği bomba uzaktan kumandayla patlatıldı. Trenin lokomotif kısmındaki makine bölümünde hasar meydana gelirken, rayları kontrol ve onarım için bölgeye giden 4 demiryolu çalışanına teröristler ateş açtı. Açılan ateş sonucu yol çavuşu Nejdet İnanç da öldü.
Bombalı saldırı üzerine TCDD, Kars tren seferlerini iptal etti. Ankara'dan Kırıkkale-Kayseri-Sivas ve Erzincan üzerinden Erzurum'a gelen Doğu Ekspresi yolcuları minibüslerle Kars'a gönderiliyor. Biletlerin daha önce satılması nedeniyle yolcuları nbsp;mağdur etmemek için Erzurum- Kars arasını karayolu ile sağladıklarını belirten yetkililer, "Erzurum-Kars arası trenle 9 lira. Biz karayolu ile göndermek için kişi başına 25 lira ödüyoruz. Gişelerden Kars'a bilet satışını durdurduk. Vatandaşları mağdur etmemek için minibüslerle taşıyoruz" dedi. nbsp;
Ailesi ile birlikte memleketine gittiğini anlatan 20 yaşındaki Recep Kaçan, terör saldırıları nedeniyle tedirgin olduklarını söyledi. Erzurum'a yaklaştıkları sırada Kars yolcularının tren garı önünden araçla gönderileceği anonsun yapıldığını söyleyen Kaçan, "Trene yapılan bombalı saldırıyı televizyondan duyduk. Akrabalarımız yol boyunca arayıp 'neredesiniz?' diye endişe ediyor. Karayolu ile ne olur onu da bilmiyoruz. Tedirginlik yaşıyoruz" diye konuştu. nbsp;
Ankara'dan Kars'a gitmek için Doğu Ekspresi ile geldiklerini ifade eden Fatma-Asım Yılmaz çifti ise "Milleti huzursuz edenin Allah belasını versin. Yapanların eli kolu kırılsın. Allah hidayet versin. Hiç korkumuz yok, Allah ne dilemiş o olur. Bizim kabahatimiz ne, bu rezilliği yaşıyoruz" dedi.

YAŞAM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...