Uzman erbaşlara 15 gün ek izin!

Uzman erbaşlara 15 gün ek izin!

YAŞAM Haberleri

Uzman erbaşlar, her yıl 30 günlük planlı izin hakkına ilave olarak, 15 güne kadar mazeret izni de kullanabilecek.

Uzman Erbaş Yönetmeliği'nin izin haklarıyla ilgili maddelerinde değişiklik yapıldı. Düzenlemeyle, uzman erbaşların izin haklarının çerçevesi genişletildi. Uzman erbaşlar, her yıl 30 günlük planlı izin hakkına ilave olarak, 15 güne kadar mazeret izni de kullanabilecek. Ayrıca uzman erbaşlara 4 güne kadar yol izninin yanı sıra eşinin doğum yapması ya da birinci dereceden yakınlarının ölümü halinde 10 güne kadar, kendisinin veya çocuğunun evlenmesi halinde 7 güne kadar, yangın, deprem, su baskını gibi olaylarda 30 güne kadar izin verilecek.
Uzman erbaşlar, bakmakla yükümlü olduğu kişilerin hastalanması ve refakat etmediği takdirde hayatının tehlikeye girecek olması halinde de 6 aya kadar aylıksız izin talep edebilecek.


SAVAŞTA İZİN YOK
Yönetmelikte, uzman erbaşların izin haklarına bir 'sınırlama' da getirildi. Yıllık 30 günlük planlı izin hakkına 'barışta' hükmü eklendi. Söz konusu izin hakkı 'savaş' ortamı halinde kullanılamayacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...