Diyanet'ten 60 bin hacı adayına önemli uyarı

Diyanet'ten 60 bin hacı adayına önemli uyarı

YAŞAM Haberleri

İhrama girildiği andan itibaren Mekke civarında bitki koparmaktan ihram örtüsüne parfüm sıkmaya kadar bir dizi yasaklar listesi açıklandı.

Damla Peker ANKARA
Diyanet İşleri Başkanlığı, Türkiye'den Hacca gidecek ilk kafile dün yola çıkarken hacı adaylarına da kutsal topraklarda hac sürecinde yapacakları hal ve davranışları hakkında uyarılarda bulundu. Diyanet, normal zamanlarda yasak olmayan bazı iş ve davranışlardan ihram süresince uzak durulması gerektiğini belirtti. Diyanet'in açıkladığı yasaklardan bazıları şöyle: "Mekke ve çevresinin doğal bitkilerini kesmek, koparmak, av hayvanlarını avlamak, korkutmak. Erkeklerin ihram örtülerinin dışında elbise giymesi, başlarını ve yüzlerini örtmesi, eldiven çorap ve ayakkabı giymeleri. Tırnak kesmek, saç-sakal tıraşı olmak, vücudun herhangi bir yerindeki kılları koparmak veya kesmek, saç-sakal ve bıyıkları yağlamak-boyamak. Bayanların oje ve ruj kullanmaları, vücuda ve ihram örtüsüne koku sürmek ve parfüm kullanmak." Öte yandan Diyanet, ihramlı iken yasak olmayan bazı fiil ve davranışları da belirtti. Bunlar şöyle: "İhramlının yıkanması, parfümsüz sabun kullanması, diş fırçalaması, diş çektirmesi, kırılan tırnağı ve zarar veren kılı koparması, kan aldırması..."
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...