HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

33 günlük bebeğin hastanedeki korkunç ölümü!

Kaynak: İHA
33 günlük bebeğin hastanedeki korkunç ölümü!

YAŞAM Haberleri  / İHA

İstanbul'da 33 günlük erkek bebek, rahatsızlanarak kaldırıldığı özel hastanede, iddiaya göre akciğerine mama kaçması sonucu hayatını kaybetti.

Hastaneyi ihmalkarlıkla suçlayan aile, suç duyurusunda bulundu.Gökhan ve Selin Domaç çiftinin Ferhat ismindeki bebekleri Bağcılar'da özel bir hastanede 11 Temmuz'da sağlıklı şekilde dünyaya geldi. Eve götürülen Ferhat 20 günlükken göğsündeki kızarıklıklar nedeniyle hastaneye götürüldü. Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden Bahçelievler'deki özel bir hastaneye sevk edilen Ferhat Bebek, kanında mikrop olduğu gerekçesiyle yoğun bakıma alındı. Yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alınan Ferhat bebeğin ailesine iyileştiği ve bütün tahlillerin temiz çıktığı söylendi. Ancak bebeğin ishal olduğu ve birkaç gün daha müşahede altında kalınması gerektiği belirtildi. Ancak aniden durumu kötüleşen Ferhat, Gaziosmanpaşa'da başka bir özel hastaneye sevk edildi ve 33 günlükken hayatını kaybetti. Aile, 33. günlükken hayatını kaybeden bebeğin ihmal kurbanı olduğunu iddia etti. İddiaya göre Ferhat hemşireler tarafından beslenirken akciğerine mama kaçtı ve boğuldu. Olayı savcılığa taşıyan aile, Bahçelievler'deki hastane hakkında suç duyurusunda bulundu. Hastane yetkilileri ise olayın savcılığa intikal ettiğini ve konu hakkında açıklamaya yapmak istemediklerini söyledi.
33 günlük bebeğin hastanedeki korkunç ölümü!

"OĞLUMUN HASTANE TARAFINDAN KATLEDİLDİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM"
Bebeklerinin ilk başta kısa sürede ve sonra daha uzun sürede tedavi edileceğini öğrenince şüphelenen Gökhan Domaç, "Bize doktorlar tarafından tedavi süresinin bittiği bütün tahlillerin yapıldığını bebeğin temiz olduğu ifade edildi. Ancak ishalden dolayı müşahede altında tutulması gerektiğini söylendi. Bebeğin ishal olması sebebini anne sütünden kaynaklandığını söylediler ve çocuğu hastanede yatırmaya devam ettiler. Bebeğimiz ölümü ile ilgili hukuki süreç başlattık. Herkese cezası neyse verilsin. 30 günlük çocuğun günahı ne olabilir ki onu öldürebilirler. Ben çocuğumun öldürüldüğünü, hatta hastanenin katlettiğini düşünüyorum. Keşke ben ölseydim de ben bu acıyı yaşamasaydım. Keşke bu yaşananlar bir rüya olsa da oğlum tekrar geri dönse" dedi.
33 günlük bebeğin hastanedeki korkunç ölümü!

"BEBEĞİM ÖLDÜKTEN SONRA EVİME GELEMEDİM"
Hastanenin ihmali sonucu bebeklerinin öldüğünü savunan Selin Domaç ise şunları söyledi:
"Ben oğlumu 10 gün boyunca emzirdiğim zaman çocuğu ilk iki gün emziremeyeceğimi söylediler. Başka hastalar çocuklarını emzirdikleri için ben de hemşirelere 'ben neden emzirmiyorum' diye sordum. Hemşire, bana dönerek 'Emzirmeyi söylemeyi unutmuşuz kusura bakmayın' dedi. Yani sorumsuzluklarını bize gülerek söylüyorlardı. Daha sonra emzirmeye başladım. En son olarak Salı günü emzirdim. Ondan sonra bana çocuğun ishal olduğunu artık emzirmemem gerektiğini söylediler. Bebeğim hayata gözlerini yumduktan sonra evime gelemedim. Ciğer parçam gitti ne diyebilirim ki dünyam başıma yıkıldı" dedi.
Hastaneye dava açmak için ailenin avukatı tarafından toplanan belgede Ferhat bebeğin akciğere mama kaçması sonucu öldüğüne dair hastane raporu da yer alıyor. Gözü yaşlı aile Adli Tıp Kurumu'nda bebeğe yapılan otopsiden çıkacak ölüm nedeni raporunu bekliyor.


YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...