Silvan'da sözde özerklik ilan eden 1 kişi tutuklandı

/ Kaynak: İHA
Silvan'da sözde özerklik ilan eden 1 kişi tutuklandı

YAŞAM Haberleri  / İHA

Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Silvan ilçesinde sözde özerklik ilan edilmesi olayı ile ilgili bir kişi tutuklandı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz tarafından yapılan açıklamada, tutuklanan şahsın cezaevine gönderildiği belirtildi. Açıklamada, "15 Ağustos 2015 tarihinde Silvan ilçesinde sözde özerklik ilan edilmesi olayı ile ilgili olarak Cumhuriyet Başsavcılığımızca başlatılan 2015/28627 numaralı soruşturma kapsamında; sözde özerklik açıklaması ile ilgisi olduğu değerlendirilen şüpheli İ.Y. isimli 1 kişi gözaltına alınmış olup, 29 Ağustos 2015 tarihinde Cumhuriyet Başsavcılığımızca alınan ifadesinden sonra Türk Ceza Kanunu'nun 302. (Devletin birliğini bozmak, devletin egemenliği altında bulunan topraklardan bir kısmını devlet idaresinden ayırmak) eylemi iddiasından tutuklanması talebi ile Diyarbakır Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edilmiştir. Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'nce sorgusu tamamlanan İ.Y. isimli şüpheli 1 kişi hakkında. Türk Ceza Kanunu'nun 302. maddesi (Devletin birliğini bozmak, devletin egemenliği altında bulunan topraklardan bir kısmını devlet idaresinden ayırmak) eylemi iddiasından tutuklanmasına karar verilerek konumuna uygun kapalı ceza infaz kurumuna gönderilmiştir. Cumhuriyet Başsavcılığımızca yürütülen 2015/28627 numaralı soruşturma devam etmekte olup, soruşturmanın safahatı ve sonucu hakkında kamuoyuna ayrıca bilgi verilecektir" denildi. 

YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...