HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

83 yaşında askerlik başvurusu yaptı

Kaynak: AA
83 yaşında askerlik başvurusu yaptı

YAŞAM Haberleri  / AA

Bursa'da 83 yaşındaki İlyas Ünlü, son zamanlarda artan terör olaylarına tepki için askerlik şubesine başvurdu.

Bursa'nın Yenişehir ilçesinde yaşayan 83 yaşındaki İlyas Ünlü, son zamanlarda artan terör saldırılarına tepki için 67 yaşındaki arkadaşıyla askerlik yapmak için başvuruda bulundu.


Şubeye arkadaşı Mehmet Tutal ile birlikte gelen Ünlü, ülkenin hassas bir dönemden geçtiğini söyledi.


Her gün gelen şehit haberlerinin yüreklerini dağladığını ifade eden Ünlü, ''Oturup televizyon önünde ağlamanın hiçbir anlamının olmadığını düşündüm ve askere gitmek istedim. Eğer beni askere alırlarsa gönüllü olarak Güneydoğu'ya gitmek istiyoruz. İnşallah bu sıkıntılar bir an önce biter ve hepimiz rahat bir nefes alırız'' dedi.


Yenişehir'de ilk kez böyle bir taleple karşılaştıklarını belirten Askerlik Şubesi Başkanı Yüzbaşı Volkan Onay da yaşanan olaydan son derece mutlu olduklarını ve gururlandıklarını belirtti.


Onay, Türkiye'nin her yerinde askerlik şubelerine başvurular olduğunu ifade ederek, "Ama bizim ilçemizden üstelik birisi 83, diğeri 67 yaşında olan iki amcamızın gelip askere gitmek istediklerini belirtmeleri son derece önemli. Biz kendilerinin bu taleplerini memnunlukla karşılayıp Bursa Garnizon Komutanlığına bildirdik. Her iki amcamıza da bu hassasiyetlerinden dolayı şahsım ve Türk Silahlı Kuvvetleri olarak teşekkür ediyorum'' diye konuştu.

YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...