Teröristlerin kaçırdığı gümrükçülerden 23 gündür haber yok

/ Kaynak: İHA
Teröristlerin kaçırdığı gümrükçülerden 23 gündür haber yok

YAŞAM Haberleri  / İHA

Hakkari-Çukurca karayolunda yol kesen PKK'lılar tarafından kaçırılan gümrükçülerden yaklaşık 23 gündür haber alınamıyor.

10 Ağustos'ta Yüksekova ilçesinden Çukurca ilçesindeki Üzümlü Sınır Kapısı'na giden biri kadın 10 gümrük personeli, Hakkari-Çukurca karayolu Doğanlı köyü yakınlarında PKK üyeleri tarafından kaçırılmıştı. İHD ve Mazlum-Der Hakkari şubelerine başvuran gümrükçülerin aileleri ise, çocuklarının serbest bırakılması çağrısında bulunmuştu. Gümrük personellerinden yaklaşık 23 gündür haber alınamazken, Üzümlü Sınır Kapısı ise kapatıldı. 


HAKKARİ-ÇUKURCA KARAYOLU DA ULAŞIMA AÇILMAYI BEKLİYOR 
PKK tarafından çığ tünelleri, menfez ve köprü altlarına mayınlı tuzaklar döşendiği için yaklaşık 23 gündür ulaşıma kapalı bulunan Hakkari-Çukurca karayolunun açılması için Hakkari İl Jandarma Komutanlığı ekipleri de hava destekli mayın imha çalışmalarını sürdürüyor. Hakkari-Çukurca karayolunun kapalı olmasından dolayı ulaşım ise geçici olarak alternatif yol olan Durankaya beldesi üzerinden sağlanıyor. 


YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...