Aylan anne ve abisi ile Kobani'de toprağa verildi

Aylan anne ve abisi ile Kobani'de toprağa verildi

YAŞAM Haberleri

Yunanistan'a kaçmak isterken cansız bedenleri Bodrum sahiline vuran Kurdi ailesi Kobani'de toprağa verildi.

3 yaşındaki Aylan Kurdi'nin, Bodrum kıyılarına vuran cansız bedeni, bugüne kadar mülteci sorununa duyarsız kalan Avrupa Birliği'ni bile harekete geçirmişti. Kurdi ailesinden geriye yalnızca baba Abdullah Kurdi kaldı. Aylan, kendisiyle birlikte kıyıya vuran anne ve abisi ile Kobani'de toprağa verildi.


"MEZARLARINDA YATACAĞIM"
Güvenlik gerekçesiyle cenazelerin Kobani'ye götürülmesine karşı çıkan yakınlarına baba Kurdi "Türkiye bizim ülkemiz değil. Kobani'de doğdular orda gömülecekler. Mezarlarında yatacağım, onlara her gün su ve yemek vereceğim" dedi.
Bu sabah saatlerinde İstanbul'dan hava yoluyla Şanlıurfa'ya oradan da kara yoluyla Kobani'ye götürülen cenazeler toprağa verildi.


"ONLARA GİTMELERİNİN DOĞRU OLMADIĞINI SÖYLEDİM"
Öte yandan, 2014 yılında IŞİD'in Kobani'ye yaptığı saldırı sırasında kızı ve ailesinin Türkiye'ye geldiğini söyleyen baba Şeho Şen Kurdi ailesinin Avrupa'ya gitme isteğini, "Ben Reyhan'ın babasıyım. Reyhan ile Abdullah 5 yıl önce evlendi. Eylül 2014 yılında IŞİD Kobani'ye saldırdı. Kızıma çocuklarını alarak Kobani'den gitmesini söyledim. O sırada ben yaralandığım için Kobani'de kalmak zorunda kaldım. Kızım eşi ve iki çocuğuyla Kobani'den Türkiye'ye geçti. Bir süre Suruç'ta kaldılar. IŞİD saldırılarında ailemizden 12 kişi hayatını kaybedince damadım ve kızım Türkiye'den geri gelmemeye karar verdiler. Yaklaşık üç y önce kızım Almanya'ya gitmekten bahsetti. Ben de onlara gitmelerinin doğru olmadığını söyledim. Ardından kızım altınlarının bir kısmını bozdurduğunu ve Euro'ya çevirdiğini söyledi.''

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...