Boğazına yapışan sülük hayatını karartıyordu!

/ Kaynak: AA
Boğazına yapışan sülük hayatını karartıyordu!

YAŞAM Haberleri  / AA

Takma dişlerini su birikintisinde yıkayan ve dişine yapışan sülüğün boğazına ilerlemesi sonucu nefes alamayan kişi, operasyonla sağlığına kavuştu

İzmir'in Menemen ilçesinde nefes darlığı ve kanlı öksürük şikayetiyle hastaneye başvuran kişinin boğazından sülük çıktı. İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğinden yapılan açıklamaya göre, 77 yaşındaki Ahmet Samurlu, merada hayvan otlatırken takma dişlerini bir su birikintisinde yıkadı. Akşam nefes darlığı çeken ve kanlı öksürük başlayan Samurlu, Menemen Devlet Hastanesine başvurdu. Yapılan endoskopik muayenede Samurlu'nun ses tellerine yapışmış sülük tespit edildi.
Kulak Burun Boğaz Uzmanı Opr. Dr. Hüsrev Çetin'in yaptığı operasyonla Samurlu'nun boğazındaki sülük çıkarıldı.
Açıklamada görüşlerine yer verilen Çetin, sülüğün özellikle kırsal kesimlerdeki sağlıksız su kaynaklarında bulunan bir parazit olduğunu, yapıştığı dokuya hirudin (Sülüklerin ağız bezlerinden salgılanan ve kanın pıhtılaşmasını önleyen bir protein) adı verilen bir madde salgılayarak küçük kan damarlarının kasılmasını engellediğini kaydetti.
Sülüğün hastanın soluk borusunun giriş noktasını tıkadığını belirten Çetin, "Eğer erken müdahale edilmemiş olsaydı sülüğün akciğerlere kaçmasıyla da hayati tehlike yaşanması muhtemeldi. Bu nedenle kaynağı bilinmeyen, bekleyen, hayvanlar tarafından kullanılan suların içilmemesi ve temizlik amacıyla kullanılmaması sağlık açısından büyük önem taşımaktadır" ifadelerini kullandı.

YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...