Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Terör örgütü sokaklardan çekilmezse...

Terör örgütü sokaklardan çekilmezse...

YAŞAM Haberleri

Seçime sayılı günler kala, terör örgütü PKK/ KCK'nın bölgedeki saldırılarını kırmak, kamu güvenliğini sağlamak için düğmeye basıldı.

Terör örgütü sokaklardan çekilmezse, geniş kapsamlı operasyonlar düzenlenecek. İşte bu süreçteki terörle mücadele yol haritası:


BÖLGE TOPLANTILARI: 7 Haziran öncesi 5-6 ili kapsayan güvenlik toplantıları 14-15 ilin birleştirildiği bölge toplantılarıyla sürecek.

PROPAGANDA SAVAŞI: Terör örgütünün sosyal medyada yürüttüğü kara propagandaya yönelik çalışma başlatıldı. Güvenlik güçleri, “siviller zarar görmesin” diye çok hassas davranıyor. Bir yetkili, “Örgütün yaptığı barikatları darmadağın edebilecek noktadayız ancak siviller nedeniyle hassas davranıyoruz” ifadesini kullandı.

İMRALI SEÇENEĞİ: Abdullah Öcalan'ın mesaj vermeye hazır olduğu ancak bunun, terörü artıran örgüt nezdinde karşılık bulmayacağı vurgulandı. Bu yüzden görüşme izni çıkmadı.

HALKI KAZANMA: Yapılan araştırma, bölge halkının yüzde 88 ile 93'ünün silahsız çözümü savunduğunu ortaya koyuyor. Bu nedenle KCK'nın çağrıları karşılık bulmuyor. Halkın örgüte tepkisinin yükselmesine rağmen, güvenlik kaygısıyla göç edenler de var. Bunun önüne geçilmesi amaçlanıyor.
(HABERTÜRK)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...