Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Denizlerdeki canlı nüfusu yarıya indi

Denizlerdeki canlı nüfusu yarıya indi

YAŞAM Haberleri

Bilim adamları, 1970'den bugüne su altında yaşayan canlıların nüfusunun yüzde 49 azaldığını ortaya koydu.

Dünya Doğayı Koruma Vakfı'nın Londra Zooloji Topluluğu ile ortaklaşa yürüttüğü araştırmada, özellikle insanların beslenme amaçlı tükettikleri deniz canlılarının sayısındaki düşüşün hız kazandığı, ton balığı ve uskumru nüfusunda yüzde 74 azalma olduğu belirtildi.


SU CANLILARININ YAŞAM ALANLARINDA DARALMA
Asya ülkelerinde lüks tüketim maddesi haline gelen deniz hıyarı sayısında son yıllarda yüzde 90'ın üzerinde düşüş olduğu kaydedilen araştırmada, su canlılarının beslenmeleri ve barınmaları için önemli olan yaşam alanlarında da daralma olduğu gözlemlendi.


İNSANLARIN ZARARLARI
WWF Başkanı Marco Lambertini, yüksek oranda yapılan balık avcılığı ve su altındaki canlıların yaşam alanlarını yok edilmesi gibi insan aktivitelerinin okyanuslara ciddi zararlar verdiğini söyledi.


AŞIRI AVCILIK
Bin 200'den fazla canlı türünün incelendiği araştırmada, aşırı avcılık gibi insan kaynaklı aktivitelerin yanı sıra iklim değişikliğinin de bu nüfus düşüşünde etkisi olduğu, okyanusların havadan emdikleri karbondioksit nedeniyle sularındaki asit oranının yükseldiğini bunun da su altındaki canlı türlerine zarar verdiği kaydedildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...