Çanakkale'de 164 kaçak yakalandı

Çanakkale'de 164 kaçak yakalandı

YAŞAM Haberleri

Çanakkale'de ölümü göze alarak Yunanistan'a gitmek için lastik botlarla yola çıkan toplam 164 kaçak, Sahil Güvenlik ekiplerince yakalandı.

Çanakkale'nin Ayvacık İlçesi sahillerinden farklı zamanlarda ölümü göze alarak Yunanistan'ın Midilli Adası'na gitmek için lastik botlarla yola çıkan toplam 164 kaçak, Sahil Güvenlik ekiplerince yakalandı. Ayvacık ilçesi sahilinden bir lastik bota doluşan 52 Suriye ve Afganistan uyruklu kaçak göçmen, yarı yolda ölümle burun buruna geldi. Botları patlayınca su almaya başlayan ve denizin üzerinde kurtarılmayı bekleyen kaçak göçmenlerin yardımına Sahil Güvenlik ekipleri yetişti. Kaçak göçmenler, Sahil Güvenlik ekiplerince bota alındı ve Ayvacık İlçesine bağlı Küçükkuyu Beldesine getirildi. 52 Suriyeli ve Afgan sığınmacıya Küçükkuyu halkı çocuk bezi, su ve yiyecek getirip dağıtılmasını sağladı. 
Ayvacık sahillerinde daha sonra TCSG 34 Bot Komutanlığının ve TCSG 28 Bot Komutanlığının yaptığı iki ayrı operasyonda şişme bot ile Yunanistan'ın Midilli Adasına geçmek isteyen 112 kaçak göçmen daha yakalandı. Botlarla Küçükkuyu'ya getirilen kaçak göçmenler, ardından minibüslerle Ayvacık'taki Geri Gönderme Merkezine teslim edildi.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...