Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Tesettür Giyimde Nelere Dikkat Edilmelidir?

Tesettür Giyimde Nelere Dikkat Edilmelidir?

YAŞAM Haberleri

Şeffaf olmayan, vücuda yapışıp vücut hatlarını belli etmeyen, çok çarpıcı renklere ve tasarımlara sahip olmayan kıyafetler tercih edilmelidir.

Tesettürlü kadınların çoğu günlük kıyafet, spor kıyafeti, abiye gibi seçimlerinde zorluk yaşarlar. Bunun sebeplerinden biri olarak, tekstil sektörünün bu konuda yetersiz kalması düşünülebilir. Ancak yaşadığımız ülkede bu sorunlar her geçen gün azalmaktadır. Artık tekstil sektörü her kadın için çeşit çeşit tasarımlar üretebilmektedir. Böylece tesettürlü kadınlar da alışveriş sırasında zorlanmayıp alışverişin tadını çıkarabilirler.

Hem kapalı hem güzel ve özenli görünen kıyafetler, tesettür tercih eden kadınların gözdesi durumundadır. O dönemim modasına uygun, renklerle uyumlu, demode olmayan, şık ve bakımlı ürünler tercih edilmelidir. Bu tasarımların aynı zamanda tesettür kurallarına da uygun olmaları gerekmektedir. Bunun için şeffaf olmayan, vücuda yapışıp vücut hatlarını belli etmeyen, çok çarpıcı renklere ve tasarımlara sahip olmayan kıyafetler tercih edilmelidir. Bu sebeple tunik gibi uzun ve bol kıyafetler tercih edilmelidir.

Bir kıyafetin tesettür giyime uygun, özenli ve modaya uygun olup olmaması kadar ürün kalitesi de önem taşır. Bunun için alerjiye sebep olmayan, pamuklu ve temiz ürünler tercih edilmelidir. Bu sektörde ünlü birer marka haline gelen mağazalardan alışveriş yaparak hem kaliteli hem hoş tasarımlı tesettür kıyafetleri almanız mümkün olacaktır.

Tesettürlü abiye kıyafetler için tek parça ya da iki parçadan oluşan kıyafetler tercih edilebilir. Tesettür abiye giyiminde yapılan en büyük yanlışlardan biri de kıyafetin vücudu sararak tüm vücut ölçülerini gözler önüne sermesidir. Bu durum hem estetik görünmeyeceği gibi hem de tesettür giyimin kurallarına aykırıdır. Çok canlı, fosforlu renkler yerine pastel ve toprak tonlarının tercih edilmesi de önem taşır. Giyilen kıyafetin eşarpla olan uyumu da dikkate alınmalıdır. Eğer abiye pullu, payetli, dantelli bir tasarıma sahipse eşarp yapımı oldukça sade tutulmalıdır. Abiye model sade ve zarif bir tasarımdan oluşuyorsa yüzük, bileklik gibi takılarla kıyafete canlılık kazandırmak mümkündür. Böyle sade kıyafetlerin üzerine desenli eşarplar takılması da uygundur. Ancak hem kıyafet hem de eşarp ayrı ayrı desenli olduklarında, büyük bir karmaşa içerisine girerler. Bu yüzden parçalardan en fazla birinin desenli olmasına özen gösterilmelidir. Etek – gömlek ikilisi de günlük giyimde tercih edilebilir. Özellikle bol ve uçlara doğru açılan etekler tesettür giyim noktasında oldukça rağbet gören ürünlerden biridir. Yeni sezon tesettür giyim modelleri için https://www.alvinaonline.com/yeni-sezon-tesettur-elbise adlı internet sitemizi ziyaret ederek daha detaylı bilgi edinebilirsiniz.

Bu bir ilandır

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...