Sürücüler bu habere dikkat!

/ Kaynak: DHA
Sürücüler bu habere dikkat!

YAŞAM Haberleri  / DHA

KAĞITHANE'de bir şey almak için aşağı inen mağdurun dikkatsizliğinden faydalanarak direksiyona oturup aracı çalan şüpheli gözaltına alındI

Güvenlik kameraları tarafından görüntülenen olay sırasında şüphelinin rahat tavırları dikkat çekti. Şüpheli ve suç ortağı hakkında 3 işyeri hırsızlığı, 2 adet oto hırsızlığı ve plaka hırsızlığı suçlarından işlem yapıldı.


Kağıthane'de 6 Eylül 2015 tarihinde meydana gelen olayda mağdur Abdülhak A. otomobiliyle kısa süreli park yapmak için kaldırıma yanaştı. Aceleyle kontak anahtarını üzerinde bırakan Abdülhak A. bağajdan bir şey alarak 10 metre uzaktaki dükkana götürdü. Bu sırada aracın direksiyonuna binen bir kişi otomobili çalıştırarak kaçtı. Abdülhak A. ve arkadaşları bir süre yaya olarak aracın peşinden koşmalarına rağmen onu yakalayamadı.


HIRSIZLIĞI KAMERALAR GÖRÜNTÜLEDİ


Polis tarafından olaydan sonra başlatılan soruşturmada polis güvenlik kameralarını inceledi. Araç çalma anının kameralar tarafından görüntülendiği belirlendi. Görüntülerde telefonla konuşan bir kişinin dolaşırken kontak anahtarı üzerinde bırakılan otomobili fark ettiği, yanına yaklaşarak hızlıca direksiyona geçtiği görüldü. Aracı çalıştıran şüphelinin hızla uzaklaştığı bu sırada mağdurların yaya olarak onu kovalaması güvenlik kameralarınca görüntülendiği ortaya çıktı.


ŞÜPHELİLER TUTUKLANDI


Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından olayla ilgili başlatılan soruşturmada polis kimliğini tespit ettiği şüpheli Hakan Ö.(20) ile İbrahim Ö.(19)'u gözaltına aldı. Şüphelilerle ilgili 3 adet işyeri hırsızlığı, 2 adet oto hırsızlığı, ayrıca plaka hırsızlığı suçlarından işlem yapıldı. İki şüpheli çıkarıldıkları İstanbul Adalet Sarayında tutuklanarak cezaevine gönderildi. Yetkililer vatandaşları uyararak kısa süreliğine bile olsa kontak anahtarının aracın üzerinde bırakılmamasını istedi.

YAŞAM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...