Edirne'deki sığınmacılar Tunca Nehri'de yıkandı

/ Kaynak: AA
Edirne'deki sığınmacılar Tunca Nehri'de yıkandı

YAŞAM Haberleri  / AA

Avrupa'ya geçmek için Edirne'ye gelen sığınmacıların bekleyişi sürüyor. Sarayiçi mevkisinde bekleyen sığınmacılardan bazıları Tunca Nehri'de yıkandı.

Tunca Nehri'ni çevreleyen Sarayiçi adasında kalan, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu çok sayıda sığınmacı, geceye hazırlık yapmaya başladı. Geceleri serin geçen kentte bazı sığınmacılar kurdukları çadırlara girerken bazıları ise gündüz çevreden topladıkları kuru dalları yakarak ısınmaya çalıştı. Öte yandan, gün içinde bazı sığınmacılar ellerinde sabunlarla Tunca Nehri'ne girerek yıkandı. Sığınmacıların tüm ihtiyaçları çeşitli kurumlar ile sivil toplum kuruluşları tarafından karşılanıyor. Dağıtılan gıda, mama ve battaniye almak için sığınmacılar uzun kuyruklar oluşturdu.
Sığınmacılardan Muhammed Hüseyin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Avrupa'ya gitmek için ümitli olduğunu söyledi.
İki gün önce arkadaşlarının İzmir'den deniz yoluyla Yunanistan'a geçtiğini anlatan Hüseyin, ''Biz kaçak yolla geçmek istemiyoruz. Onlar denizden gemiyle kaçak gitti. Biz burada sınırdan izinle geçmek istiyoruz inşallah. Gelecek güzel haberleri bekliyoruz'' dedi.
Gündüz güneşten, gece de soğuktan etkilendiklerini vurgulayan Hüseyin, kendilerine yardım eden tüm kurumlara teşekkür etti.
Bu arada Edirne Gönüllüleri Derneği üyeleri, sığınmacı çocuklara boyama kitabı ve boya kalemleri dağıttı. Sığınmacı çocukların yaptığı boyamalar ve resimler bir ipin üzerine asılarak sergilendi.

YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...