Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Görmez: Ambulans uçak yaralı hacı adaylarını getirecek

Görmez: Ambulans uçak yaralı hacı adaylarını getirecek

YAŞAM Haberleri

“Hac ibadetinden hemen sonra hava ambulanslarıyla hastalarımızın kendi şehirlerinin hastanelerine taşınmasını sağlayacağız.”

Osman SAĞIRLI
Arafat Vakfesi için Suudi Arabistan'ın Mekke şehrine gelen Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Kâbe'deki vinç kazasında yaralanan Türk hacı adaylarını hastanede ziyaret etti. Başkan Görmez şu açıklamalarda bulundu: “Bu sene hepimizi üzen bir vinç kazası ile hayatını kaybeden pek çok hacı kardeşimiz oldu. Onlara rahmet, yaralılara şifalar diliyorum. Türkiye'den 8 kardeşimiz hayatını kaybetti. Yaralılarımızı az önce ziyaret ettim. Suudi hastanelerinde yaralılarımız var. Bu yaralıların hac ibadetini eksiksiz yerine getirmeleri için neler yapabileceğimizi değerlendirdik. Hac ibadetinden hemen sonra hava ambulanslarıyla hastalarımızın kendi şehirlerinin hastanelerine taşınmasını sağlayacağız. Vefat eden kardeşlerimiz ile alakalı uygulamamız da var. Eşlerini kaybeden hacı adaylarımız bize müracat ettiler. Kendilerine refakat edebilecek bir evlatlarının veya yakınlarının getirilmesini talep ettiler. Kazada vefat eden 8 türk kardeşimizden sadece 2 tanesi, Diyanet İşleri Başkanlığımız ile gelen hacı adayımız olmasına rağmen, biz hepsinin yakınlarını Suudi Arabistan büyükelçiliğinden vize alarak buraya getirdik” diye konuştu. Tazminat konusundaki belirsizliklerle ilgili ise Görmez, “Resmî işlemleri buradaki resmi makamlarla takip ederiz. Herhangi bir kardeşimizin bir hak kaybına uğraması söz konusu olmaz” dedi. Kaza'da sağ kolu ve sağ ayağı kırılan Ziya Arıöz, “Vinç kazasında yere düştüm. Sağ ayak bileğim ve sağ kolum kırık. Türkiye'ye gidince ameliyat olacağım. Vinç yüz metre yakınımıza vurdu. Biz kaçarken parça vurdu. Yağmurun altında en az 1 saat kaldık. Dişlerim birbirine çarpıyordu. Yanımda ölenler vardı” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...