Tokat'a götürülen 350 mülteci 2 saat sonra serbest bırakılınca...

/ Kaynak: DHA
Tokat'a götürülen 350 mülteci 2 saat sonra serbest bırakılınca...

YAŞAM Haberleri  / DHA

Avrupa'ya geçmek için Edirne'ye giden çoğu Afgan 350 mülteci otobüslerle Tokat'a getirilerek, yetiştirme yurduna yerleştirildi...

14 saat yolculuk yaparak gelen mülteciler burada yaklaşık 2 saat bekletildikten sonra serbest bırakılınca, bazıları yeniden İstanbul'a hareket etti. Türkiye'ye sığınan ve bir süre sonra Avrupa'ya geçmek umuduyla Edirne'ye akın eden mültecilerden yaklaşık 350'si otobüslerle sabah saatlerinde Tokat'a getirildi. Polis ekiplerinin oluşturduğu eskort ile çoğu Afganı mülteciler, yaklaşık 1 ay önce boşaltılan yetiştirme yurduna yerleştirildi. Burada yurdun bahçesinde bekleyen mültecilere Kızılay Tokat Şubesi tarafından sıcak çorba ve kavurma ikram edildi. Polis, yurdun dış kapısında bekleyerek, mültecilerin dışarı çıkmasına izin vermedi. Fakat bir süre burada misafir edileceği belirtilen mültecilerin tamamı, yaklaşık 2 saat sonra serbest bırakıldı. Bazı mülteciler bindikleri otobüslerle İstanbul'a hareket etti. Bilet bulamayan diğer mülteciler ise akşam saatlerinde İstanbul'a gidecek olan otobüslerin saatlerini beklemeye başladı. Mültecilerin otogardaki bekleyişleri sürüyor.

"AVRUPA'YA GİTMEK İSTİYORUZ"

İstanbul'da bir lokantada garson olarak çalışan 22 yaşındaki Afganistan vatandaşı Hamza Kinay, Edirne'deki yetkililer tarafından Tokat'a gönderildiklerini anlattı. Kinay, "Savaştan kaçarak Türkiye'ye geldik. Afganistan'da savaş var. İnsan mecbur kalıyor Türkiye'ye gelmeye. Bazı arkadaşlarımız İstanbul'da çalışmış 5-6 ay paralarını alamamışlar. Edirne'den buraya geldik. Bize 8 otobüs verdiler, yarımızı başka yerde bırakmışlar, yarısını buraya getirdiler. Sabah buraya geldik, bizi öğleden sonra serbest bıraktılar. Biz Türk devletinden rica ediyoruz, vatandaş olmak istiyoruz. Olmazsa bizi serbest bıraksınlar Avrupa'ya gidelim" dedi. 


YAŞAM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...